Albalat dels Sorells amplia el projecte “Canguras-concilia” per a lluitar contra la soledat de persones majors ⁣

Divendres, 25 Març 2022 09:54 Escrit per  Publicat en Albalat dels Sorells-VAL Vist 273 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La regidoria de Serveis Socials, Igualtat, Majors i Inclusió Social d'Albalat dels Sorells, dirigida per la socialista Yolanda Sánchez, primer tinent alcalde la població, ha posat en marxa el ‘Servei Canguras –Concilia per a persones majors’. Després de l'èxit de la iniciativa iniciada al gener de ‘Canguras Concilia’ destinada a menors de tres a 14 anys els progenitors dels quals necessiten conciliar, ha decidit fer un pas més per a aconseguir la conciliació personal, familiar i laboral efectiva dels seus veïns i veïnes, així com fomentar l'autorealització de les persones d'edat més avançada i lluitar contra la soledat que pateixen. “Aspirem a evitar la soledat, cuidant i acaronant a les nostres persones més majors”, indica Sánchez, qui va presentar el programa aquesta setmana a la població d'Albalat.

 

D'aquesta manera, es realitzaren activitats lúdiques, d'entreteniment i companyia per a complementar els tallers del programa ‘Albalat Activo Intergeneracional’, dotant als i les participants d'eines i habilitats, però també d'actituds que contribuïsquen a millorar i a enriquir la seua vida. “Aquest projecte està dissenyat sobre els principis de l'envelliment actiu, i des de la perspectiva de la promoció de la salut, al mateix temps que aspira a evitar la soledat, un dels majors problemes als quals s'enfronten les persones en edats avançades”, explica Sánchez.

 

Amb un índex d'envelliment de la població que augmenta any rere any i l'increment de la longevitat, cada vegada són més les famílies que cuiden als seus fills en edat escolar i alhora als seus pares. Això genera estrés emocional i econòmic. Però sobretot posa de manifest la necessitat d'atendre, cuidar i acaronar als nostres majors. Sota aquesta premissa, la regidoria d'Igualtat i Majors d'Albalat dels Sorells, ha creat el projecte gratuït ‘Canguras-Concilia per a persones majors’. Aquest servei estarà sufragat per fons municipals, mentre que el destinat als menors compta amb una subvenció del Pla Corresponsables de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat, amb una concessió directa a l'ajuntament atorgada per l'Institut Valencià de les Dones, de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

 

Amb aquesta acció es pretén fomentar la comunicació i reducció de l'aïllament, l'augment de l'autoestima i sentiment d'autoeficàcia, afavorir l'expressió de les emocions positives, incentivar la seua autonomia i motivació vital i previndre la dependència, argumenta la dirigent socialista. En definitiva, es vol oferir a les persones majors les oportunitats que no van tindre en altres etapes de la seua vida, donar-los l'afecte i atenció que necessiten, sobretot, aquelles que viuen aquesta etapa en soledat en la nostra població, argumenta Sánchez, qui ressalta la importància de donar un servei complet, donant suport a la ciutadania en totes les etapes de la vida i ateses les necessitats de la població. A més, el programa busca la total implicació, autorealització i apoderament dels seus participants, fomentant el contacte amb companys i companyes del municipi amb la finalitat de crear i/o alimentar amistats, i gràcies a aquesta connexió amb altres persones de la localitat, sentir-se una mica més felices.

 

Les inscripcions per al programa “Canguras-Concilia per a persones majors” són de dilluns a divendres a partir de les 12.00 en el Centre Cívic i a través dels telèfons 96 149 59 68 i 627 448 934. Les activitats es desenvoluparen per un equip de professionals de diverses disciplines i tindran lloc d'abril a juny de 10 a 13 hores de dilluns a divendres en el Centre Cívic i Social d'Albalat dels Sorells.

 

La regidoria de Serveis Socials, Igualtat, Majors i Inclusió Social de l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells, a través del programa “Albalat Activa” organitza diferents tallers intergeneracionals per a fomentar el moviment, vida social i activitat mental dels seus veïns i veïnes, com són sessions de ball, entrenament de la memòria, estimulació cognitiva, informàtica bàsica, mindfulness, entrenament físic i cognitiu, atenció psicosocial, reforç escolar, escola per a famílies, classes de castellà o passejos en grup.

 

Informa Nou Horta. Albalat del Sorells

Modificat el Divendres, 25 Març 2022 09:56