L'Ajuntament d'Alboraia recolza l'alerta feminista contra la violència masclista

Dilluns, 19 Juny 2017 17:32 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 433 vegades

L'Ajuntament d'Alboraia, dins del seu compromís en igualtat de gènere, ha recolzat l'alerta feminista contra la violència masclista que han impulsat les organitzacions de dones en el dia de hui. Es tracta d'una iniciativa que pretén exigir una partida pressupostària suficient per part de l'Estat per erradicar aquesta xacra.

La mobilització ha tingut lloc després que els Pressupostos Generals de l'Estat de 2017 contemplen només un 0,00011% del total per a combatre la violència masclista. Açò suposa una reducció del 10% pel que fa a l'exercici del 2010.

En aquest sentit, es considera que continua sense assignar-se suficients recursos a la prevenció en els àmbits educatius, sanitaris i de mitjans de comunicació. D'ací que no es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials de les entitats locals establits en la Llei d'Igualtat.

Per aquest motiu, l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, acompanyat per membres de la corporació municipal, treballadors de l'Ajuntament d'Alboraia i veïns de la localitat s'han concentrat davant el consistori per a reclamar la consignació de 120 milions d'euros en la partida destinada a la lluita contra la violència de gènere. A la trobada també ha acudit Rosana Pastor, veïna del municipi, actriu i diputada en el Congrés dels Diputats, qui ha posat veu a la denúncia acompanya de l'alcalde.

Els assistents han guardat un minut de silenci per les més de 40 víctimes que han sigut assassinades des de principi d'any a causa de la violència masclista, així com s'han oferit unes paraules en honor d'aquelles que han aconseguit sobreviure a la xacra.

A més, durant la celebració del Ple Ordinari que tindrà lloc en la vesprada del dia de hui, l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, realitzarà una lectura del manifest per a reafirmar el compromís del consistori en igualtat de gènere. 

 

Informa Nou Horta. Alboraya

Modificat el Dilluns, 19 Juny 2017 17:33