L'Ajuntament d'Alboraia va invertir 274.818,99 euros en ajudes directes a la ciutadania durant 2020

Dilluns, 15 Febrer 2021 11:29 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 246 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Serveis Socials, la regidoria de l'Ajuntament d'Alboraia que encapçala Susana Cazorla, va invertir 274.818,99 euros en ajudes directes a la ciutadania i va tramitar 600 ajudes durant 2020. Les dades reflecteixen un augment de la inversió realitzada per ajudar a les persones més vulnerables del municipi per la crisi sanitària derivada de la COVID-19.

 

Les ajudes tramitades es reparteixen en diferents categories, per a cobrir les diferents necessitats de la població, atenent necessitats bàsiques, lloguers, subministraments com a aigua, llum i gas, ajudes vinculades a atencions infantils i altres de conceptes extraordinaris. Les quantitats concedides es van incrementar durant el confinament per a donar major cobertura a la població.

 

L'augment de la inversió ha permés atendre la demanda de tots els serveis del departament, disparada pel confinament i la pandèmia. Les treballadores socials d'atenció primària han atès més de 1.633 actuacions que han realitzat de manera presencial, a més de les ateses per e-mail, whatsapp i via telefònica. En aquesta línia, el servei d'atenció a domicili va atendre 324 casos amb una inversió del programa de 144.728,29 euros, un augment destacable derivat del confinament.

 

Altres actuacions del departament en 2020 engloben el programa del menor i la conciliació familiar, l'assessorament jurídic, les tramitacions i valoracions del reconeixement de la situació de dependència, el suport psicològic, el taller "Adona-te'n", per a fomentar l'empoderament i l'autoestima a les dones i el taller "Entrenant recordem" d'estimulació cognitiva en la tercera edat, a més del desenvolupament del programa "Alboraia Incluye" d'atenció a la inserció laboral en les quals es va realitzar més de 300 intervencions.

 

La resta de serveis especialitzats del departament han continuat també donant suport durant tot l'any tant de manera presencial com per contacte telefònic durant el confinament: la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives i l'Equip Específic d'Intervenció amb Infància i Adolescència, donant cobertura en més de 900 intervencions.

 

El taller d'integració Món Gran ha pogut reprendre la seua presencialitat, dotant l'Ajuntament de les adaptacions necessàries per al seu correcte desenvolupament amb les mesures de seguretat necessàries. Els Serveis Socials d'Alboraia han continuat atenent la població durant 2020 malgrat les especials dificultats produïdes per la pandèmia.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dilluns, 15 Febrer 2021 11:30