Un estiu segur a les platges d'Alboraia

Dimecres, 09 Juny 2021 13:30 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 192 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La temporada de bany ja està en marxa a les platges de la Patacona i Port Saplaya.

 

Un any més, el Consistori aplica els protocols d'organització, neteja i seguretat establits en el Pla de Contingència enfront del Covid-19, per a reforçar la seguretat de les platges alboraieres.


Unes platges més accessibles i segures per a totes les persones

Enguany es disposarà d'unes passarel·les més amples i accessibles en alguns punts de les platges. S'ha augmentat també la quantitat de contenidors a les platges.

 

El bany adaptat també està disponible aquest estiu a la platja de la Patacona, dotat de dos “anfibuggys” i crosses amfíbies. Es realitza mitjançant cita prèvia, que ha de sol·licitar-se bé en les Postes Sanitàries o bé en el telèfon 648 101 330. Es duu a terme només si hi ha bandera verda, i preferentment amb acompanyant, sempre sota la supervisió i amb el suport del personal de l'Equip de Salvament i Socorrisme. L'horari és de 12 a 18h.

 

Per a aquesta temporada estival s'ha instal·lat una línia d'abalisament al costat de l'espigó de Port Saplaya, evitant que la gent s'endinse en zones amb corrents perillosos.

 

EGUSA S.L.O ha incorporat a 12 persones més en el seu Pla d'Ocupació 2021, per a donar suport a la neteja a les platges, accessos, camins, parcs i passejos marítims.


Equips de salvament, socorrisme i seguretat

S'han realitzat les proves per a la contractació de 22 socorristes, 4 patrons d'embarcació i una persona al comandament de la coordinació. A més s'incorporen 4 Tècnics d'Emergències Sanitàries i 4 Diplomades Universitàries en Infermeria. Una ambulància, dues embarcacions i dues pick-ups tot terreny facilitaran els seus serveis.

 

La Policia Local d'Alboraia també ha reforçat la seua presència en platges, com és habitual amb l'arribada de la nova temporada. S'han incorporat dues motos elèctriques noves, i també es disposarà d'un buggy i un dron per a garantir la seguretat.


Informació i servei a la ciutadania


Una altra temporada més, les oficines Tourist Info, tant en Port Saplaya com Patacona, continuen oferint informació turística a totes les persones que ho requerisquen.

 

Els estrictes protocols de neteja i mesures sanitàries continuen vigents, mesurant la temperatura de les persones que acudisquen a la posta sanitària, entre altres actuacions.

 

Aquest estiu també es comptarà amb 18 informadors Covid-19 contractats per l'Ajuntament i finançats per la Generalitat Valenciana, que vetlaran pel respecte a les normes sanitàries i informaran a les persones usuàries de les platges durant 3 mesos (des del 15 de juny).

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dimecres, 09 Juny 2021 13:32