Alboraia, bressol de l'orxata, inaugura el seu renovat Dia de l'Orxata

Dijous, 08 Juliol 2021 16:15 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 164 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Alboraia ha inaugurat la primera cita del Dia de l'Orxata d'enguany, una iniciativa que s'ha desenvolupat dins del Programa d'Activitats de Juliol 2021. En col·laboració amb el Gremi d'Orxaters, s'ha dut a terme amb una sèrie de novetats que han reinventat per complet la jornada i que han fet valdre a Alboraia com a bressol de l'orxata.

 

Tant el desig de l'Ajuntament d'Alboraia i del Gremi d'Orxaters com les mesures COVID-19 han propiciat la renovació de la fórmula de la cita, adaptant-se als nous temps i oferint un conjunt amb major contingut. D'aquesta manera, la carpa ha donat pas a una exposició itinerant que ha retut homenatge al Gremi d'Orxaters del municipi amb un monument a l'orxata i panells dissenyats per Socarrat Studio i pels quals les persones que s'han acostat han pogut conéixer la història de l'orxata, la recepta de la beguda, l'origen del Gremi d'Orxaters, característiques de l'orxata i la xufa o el segell Iberian Real Food de People Llaure Science.

 

També s'han repartit tiquets degustació per a una orxata gratuïta en qualsevol de les 16 orxateries col·laboradores, la qual cosa busca fomentar el consum en el comerç local. Tot això ha suposat una alternativa a la celebració habitual, que consistia en un repartiment gratuït d'un got orxata amb fartons per a veïns, veïnes i turistes en una carpa situada en l'Avinguda de l'Orxata durant les Festes Patronals.

 

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, qui ha acudit amb membres de la Corporació Municipal, ha agraït l'esforç a totes les persones que han col·laborat per a oferir la nova imatge del Dia de l'Orxata. En aquest sentit, ha manifestat que l'orxata "és un dels productes artesanals valencians més importants i per això Alboraia, el bressol de l'orxata, és coneguda internacionalment". El Gremi d'Orxaters i Fartons Polo han ressaltat, en la mateixa línia, l'esforç dedicat a la celebració.

 

Tant l'Ajuntament d'Alboraia com el Gremi d'Orxaters s'han mostrat molt satisfets amb l'acolliment de la nova celebració, a la qual han assistit multitud de veïns, veïnes i turistes. Les persones que no hagen pogut gaudir de la proposta tindran dues noves oportunitats en les pròximes setmanes, ja que per primera vegada, com a gran novetat, el Dia de l'Orxata es duu a terme en els tres nuclis urbans: el 17 de juliol en Port Saplaya i el 25 de setembre en La Patacona.

 

Les orxateries Daniel, Panach, Rin, L'Obrador de Bou, Els Sariers, Toni, Món Orxata S.L., Subies, Joan, Sol i Mar, La Xufera, Nou Bonaire, Sequer lo Blanch, Vida, La Huertana i Dolz són les 16 orxateries col·laboradores en la celebració.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dijous, 08 Juliol 2021 16:16