Alboraia mostra la riquesa dels béns històrics i artístics del 'Patrimoni Artístic Valencià' en una exposició

Divendres, 01 Octubre 2021 12:48 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 182 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Casa de la Cultura José Peris Aragó ha inaugurat l'exposició itinerant 'Patrimoni Artístic Valencià'. Es tracta d'una mostra que ha arribat a Alboraia amb un ampli ventall de béns històrics i artístics del territori valencià en la qual han treballat el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València amb la col·laboració del Departament d'Història de l'Art de la Facultat de Geografia i Història i el suport de Caixa Popular.

 

A l'acte d'inauguració han acudit Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia; Manuel Andreu, regidor de Cultura; Jorge Hermosilla, vicerector de la Universitat de València; Felipe Jerez, comissari de l'exposició; i Adolfo Mahiques, representant de Caixa Popular, al costat de membres de la Corporació Municipal i veïns i veïnes del municipi.

 

En concret, la mostra es compon de 37 panells: 2 de caràcter introductori que al·ludeixen al valor de l'art en defensa de l'anàlisi i coneixement del patrimoni artístic valencià. Les següents ofereixen exemples de diferents disciplines (fotografia, música, ceràmica, arts gràfiques, cinema, arquitectura, pintura, escultura, etc.) per a acabar amb una perspectiva del treball que realitza el departament d'Història de l'Art des de fa 3 dècades en formació, investigació, gestió, conservació, preservació i difusió dels béns, tal com ha explicat el comissari Felipe Jerez.

 

En ella, segons relata el vicerector Jorge Hermosilla, han treballat fins a 30 docents del departament d'Història de l'Art de la Universitat de València, "la qual cosa suposa el 80% de la plantilla. 14 dones i 16 homes, joves i veterans, han format l'equip que ha fet possible plasmar de manera sintètica el resultat de la investigació".

 

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, ha recordat que el municipi s'enorgulleix d'"estimular i donar suport a l'esperit artístic dels nostres veïns i veïnes mitjançant exposicions constants de mostres del treball d'artistes locals". L'objectiu, assenyala el primer edil, "és conscienciar a la població sobre la importància de valorar i conservar el patrimoni cultural del poble i la seua rica varietat, tal com mostra aquesta exposició".

 

'Patrimoni Artístic Valencià' romandrà en el tercer pis de la Casa de la Cultura José Peris Aragó d'Alboraia fins al 29 d'octubre. Podrà visitar-se de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 01 Octubre 2021 12:49