El grup musical 'Los Premios' grava el seu videoclip en el polígon industrial d'Alboraia

Divendres, 03 Desembre 2021 13:38 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 157 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Cintes de llom suant greix en la planxa; sobres de sucre suggerint una vida millor; un 'sobao pasiego' nadant en café amb llet i somnàmbuls bevent en gots de tub. Aquests són els elements de l'homenatge cinematogràfic als bars de tota la vida que signa el director de cinema Guillermo Polo, i que serveix com a presentació en societat de 'Los Premios', el nou projecte musical de Pablo Silva (Ex-Polock) i Borja González-Ayllón (Bob Lazy).


“Me Enamoré” és un dels cinc temes que integren l'EP de debut del grup valencià. És una cançó de pop eteri i elegant; quasi murmurat. Amb una estructura d'acords molt dels noranta, però que transmet una sensació molt més lisèrgica. Sense cerques ni referents explícits, l'atmosfera sonora pot recordar a Beck, Allah-Les o als francesos Air.


"La lletra de la cançó descriu la incertesa que aflora en els preàmbuls d'una relació, quan l'enamorament arriba sense avisar i un tem no ser correspost. Encara sent conscient d'estar idealitzant el seu desig, el nostre protagonista es llança costa avall i sense frens per ell, perquè no el vol deixar escapar. És una cançó que feia alguns anys en el tinter; que isca com a primer single és la nostra manera de dir-li que vole a la fi lliure, i amb honors”, explica González-Ayllón.

 

"Un projecte latent des de feia anys"

En ple confinament, Silva i González-Ayllón van donar vida a un projecte que es va completar posteriorment amb la incorporació del bateria Victor Vila (Yo Diablo), el baixista Júnior Laborde (Ku!) i dos músics amb àmplia experiència en l'àmbit del jazz i la percussió afrocubana, Riki Palacios i Amadeo Moscardó.


“Era un projecte latent des de feia anys, que amb la finalitat de la meua etapa en Polock, va enlairar finalment -explica Pablo Silva-. Durant molt de temps vaig acumular desenes de maquetes, demos i idees per a cançons. Encara que jo era més reticent, Borja insistia que veren la llum. Pràcticament des que ens vam conéixer en la universitat, fantasiejàvem amb la idea de tindre una banda cantant en espanyol a partir d'aqueix material. La idea per a 'Los Premios' seria la d'un grup en el qual tots componguem i cantem per igual; encara que en aquest primer arranque quasi tot ha sorgit a partir del material que ha estat hibernant en el meu disc dur”.


Musicalment, 'Los Premios' connecten amb els sons del rock i la psicodèlia propis de la contracultura dels 60s i 70s, encara que sense pretensions revival. En realitat, el grup es beneficia d'una àmplia varietat de referències. Silva ho explica amb aquestes paraules: “A Júnior li fascina la música japonesa dels 70 i el bolero hispà-americà. Borja té unes fílies molt concretes pels rockstars, els falsettos, i alguna horterada AOR… I si per la meua fora, triaria viure musicalment en els mítics Studio One de la Jamaica més dels 60. A això cal afegir que, en el moment en què la percussió entra en la banda a través de Riki, tot el so que féiem va començar a prendre un caire més platger. Borja ho diu ‘Sonido Costa Levante’, a mi em sembla una etiqueta horrible”.

 

Sobre el videoclip


El videosingle “Me Enamoré” té com a escenari el Bar Polígono d'Alboraia (València), un popular local d'esmorzars molt freqüentat per músics de la ciutat i treballadors del cinturó de L'Horta Nord, ja que està situat al costat d'una de les zones de concentració de locals d'assaig.


“En el vídeo vaig voler reproduir amb un cert patetisme i una mica d'humor la història d'amor no correspost que narra la lletra -explica el director i productor de cinema Guillermo Polo, conegut per llargmetratges com The Mistery of Pink Flamingo, que va aconseguir 13 candidatures en els Premis Goya 2021-. Per a això em va semblar interessant imaginar als músics com a personatges als quals seguim en les seues dinàmiques quotidianes dins d'aquest particular bar. Cadascun atrapat en els seus propis (des)enamoraments, dins d'un lloc on les agulles del rellotge no avancen i la nit acaba per confondre's amb el dia”.

 

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=PoE9WSMsAMA

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 03 Desembre 2021 13:39