Alboraia és un dels municipis de l'Horta Nord on més baixa la desocupació al desembre de 2021

Dijous, 13 Gener 2022 13:17 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 120 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Curs de formació de Pactem Nord de desembre de 2021 Curs de formació de Pactem Nord de desembre de 2021

El nombre de persones sense treball ha descendit a Alboraia el mes de desembre de 2021, una baixada del 17,84% respecte al mateix mes de l'any anterior que situa al municipi com una de les localitats de l'Horta Nord on més notòria ha sigut aquesta tendència. Així ho reflecteixen les dades de desocupació publicats per Labora i recopilats pel consorci Pactem Nord, que presideix l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, la qual cosa suposa que el municipi continua sumant-se a la tendència de disminució de desocupació de la comarca que es produeix des del segon trimestre de l'any passat.

 

Concretament, 261 persones han deixat d'estar aturades. La dada es tradueix en el fet que al desembre de 2021 hi havien 1.202 persones en situació de desocupació enfront de les 1.463 de l'any anterior. Alboraia segueix així la tendència de l'Horta Nord, que a escala comarcal també baixa un 15,39% en total.

 

D'altra banda, 495 persones residents a Alboraia van signar un nou contracte al desembre de 2021, un fet que ha afectat als dos sexes amb similar incidència (284 homes i 211 dones). La xifra suposa un notable increment respecte al mateix mes de l'any anterior, amb l'impacte dels primers mesos de la pandèmia COVID-19, que va deixar el número en 333 contractes (185 homes i 148 dones). D'aquesta manera, Alboraia aporta 495 contractes als 10.962 que s'han fet a l'Horta Nord.

 

El foment de l'ocupació, línia de treball de l'Ajuntament d'Alboraia

A més dels comerços i negocis locals, la institució pública municipal també contribueix a generar ocupació. El mes de desembre, 25 persones van ser contractades a l'Ajuntament d'Alboraia a través dels plans d'ocupació EMPUJU i ECOVID. A més, com recorda l'alcalde, Miguel Chavarría, el Consistori "disposa de diversos mecanismes amb la finalitat de fomentar el treball, com, per exemple, l'Agència de Desenvolupament Local, que contínuament tramita ofertes d'ocupació en l'àmbit comarcal per a totes les edats i plans per a ajudar a aturats de llarga duració dels sectors més vulnerables com són els joves i les persones que superen una determinada edat".

 

En aquesta línia, el primer edil també destaca "el constant suport a tot el teixit empresarial i comercial local, des d'ajudes i subvencions, passant per la resolució de dubtes i tràmits administratius i promocions i difusió que reforcen la comunicació que es realitzen des de l'Ajuntament" com a part de l'impuls en el qual treballa la regidoria de Desenvolupament Econòmic, Treball, Comerç i Consum que lidera Sebastián Torres, així com la labor que realitza el consorci Pactem Nord, fins i tot amb cursos formatius.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dijous, 13 Gener 2022 13:19