Alboraia rep un "Taulell de la Memòria" en rècord del veí José Lliso Moreno, víctima de l'Holocaust

Divendres, 14 Gener 2022 14:30 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 96 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría i part de l'equip de govern van assistir ahir a l'homenatge del projecte "Construint Memòria" a Picassent on la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra li van fer lliurament d'un dels "Taulells de la Memòria".

 

Així doncs la conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha retut homenatge a 24 víctimes de l'Holocaust de les comarques de l'Horta, entre ells Alboraia. S'estima que un total de 631 persones van ser víctimes valencianes dels camps d'extermini nazis, procedents de 220 municipis de la Comunitat Valenciana.

 

L'esdeveniment va recollir diversos moments emotius per a la localitat de l'Horta Nord. Entre ells l'alcalde d'Alboraia va voler agrair el reconeixement al veí de la localitat José Lliso que, segons el llibre 'Los hospitalenses del triángulo azul' de Tania González,"anava en el segon comboi des del stalag camí a la deportació, el qual va eixir el 5 d'agost de 1940, arribant a Mauthausen l'endemà", on cinc anys més tard seria alliberat.

 

El primer edil d'Alboraia també va recordar amb unes emotives paraules a una altra víctima espanyola del nazisme, al seu tio, Salvador Chavarría Martínez, que després de romandre en Mauthausen, el van deportar al camp de concentració de Gusen a Àustria, on allí seria assassinat.

 

El projecte "Construint Memòria" de la Generalitat Valenciana és un homenatge en record a les persones que van lluitar per la llibertat i els valors democràtics, i que en 2021 ja va recórrer deu comarques de la Comunitat Valenciana de les 34 en les quals va haver-hi víctimes, comptant amb la presència de familiars de les víctimes, entitats per la memòria històrica i representants municipals.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

 

Modificat el Divendres, 14 Gener 2022 14:31