Naix 'Alboraia Turisme', la nova marca turística d'Alboraia presentada en FITUR 2022

Divendres, 21 Gener 2022 10:55 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 369 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alboraia ha presentat en FITUR 2022 la seua nova marca turística, un concepte denominat 'Alboraia Turisme' que engloba tots els actius que fan de la localitat una destinació turística atractiva, sostenible, accessible i intel·ligent. L'ha fet en l'espai reservat de la Plaça Central de la Comunitat Valenciana de la Fira de Turisme Internacional celebrada a Madrid de la mà de l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, i de l'agència de comunicació, disseny i màrqueting, Socarrat Studio, que s'ha encarregat del disseny.

 

'Alboraia Turisme' la formen quatre pilars: Cultura, Mar, Horta i Orxata, que conformen "un tresor a descobrir", com explica l'alcalde Miguel Chavarría. Tot això baix el segell únic, exclusiu i irrevocable de ser Alboraia el bressol de l'orxata. La gran quantitat de recursos patrimonials en el nucli urbà i en l'horta fan del municipi un entorn únic cultural en el qual les persones visitants poden gaudir de l'art sacre de l'Església Parroquial Asunción de La nostra Senyora, la històrica Casa del Comte de Zanoguera, el cridaner Xalet o l'emblemàtic Pont del Moro, a més de les alqueries, barraques o ermites de l'horta i del calendari festiu present en totes les èpoques de l'any.

 

El paisatge marítim format pels quasi 4 quilòmetres de platja d'arena fina i espaioses que existeixen des de la Patacona fins a Port Saplaya ofereixen un escenari de luxe per a la pràctica d'esports aquàtics (surf i paddle surf durant tot l'any), els capvespres en els quiosquets, l'extens Passeig Marítim, la variada oferta gastronòmica de la zona i l'entorn nàutic i colorit de Port Saplaya.

 

El ric i variat patrimoni natural deixa un ecosistema d'horta molt valuós pel qual passa la Via Xurra, antiga Via Augusta, que es fon amb la interessant Ruta del Greal. També destaquen espais naturals com el Barranc del Carraixet i les renovades Ruta per l'Horta. És en aquest espai d'horta on es cultiva la xufa, principal ingredient de l'Orxata, el quart pilar de 'Alboraia Turisme'. El municipi compta amb una oferta gastronòmica molt diversa i relacionada amb els productes del camp, especialment amb una gran oferta 'orxateries.

 

Tot això queda unit en una sola imatge en la qual cada pilar destaca amb un color. Aquests colors simulen la silueta de tres peixos a manera de picada d'ullet a la festa més coneguda d'Alboraia.

 

'Alboraia Turisme' és una iniciativa que forma part del Pla Estratègic de Turisme, un marc de desenvolupament turístic des d'una perspectiva professional, sostenible, accessible i tecnològica que s'ha elaborat en consens amb els agents socials i turístics del municipi per al desenvolupament d'aquest sector tan important per a la societat i economia alboraiera.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 21 Gener 2022 10:56