Alboraia recull les quatre distincions Q de Qualitat Turística que certifiquen l'excel·lència de les platges de Port Saplaya i La Patacona i les seues Tourist Info

Divendres, 21 Gener 2022 12:08 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 233 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alboraia ja disposa dels quatre diplomes que certifiquen l'excel·lència de les platges La Patacona i Port Saplaya i de les dues oficines Tourist Info que allí presten servei durant la temporada de bany. L'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ha entregat al municipi el document de Q de Qualitat en 'La Nit Q', esdeveniment que se celebra anualment a l'Ajuntament de Madrid aprofitant el marc que ofereix la Fira Internacional de Turisme.


A aquest acte han acudit l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, i la regidora de Turisme, Platges i Medi Ambient, Raquel Casares, els qui han recollit el distintiu, que onejarà en forma de bandera durant el pròxim estiu, de la mà de la Ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el president del ICTE, Miguel Mirones. D'aquesta manera, Alboraia no sols manté un any més el segell que reflecteix l'excel·lent qualitat de les seues platges, sinó que també ha aconseguit el mateix certificat pel servei prestat en les oficines Tourist Info.


El primer edil ha destacat la bona notícia que suposa per al desenvolupament turístic del municipi, ja que amb la Q de Qualitat "continuem treballant a fer d'Alboraia un destí segur, accessible, professional i intel·ligent, sempre amb la col·laboració del teixit turístic, econòmic i social del nostre poble". El segell permet, afig Chavarría, "oferir la màxima qualitat del servei als nostres visitants com un dels grans atractius que conté Alboraia a més de la nostra horta, la nostra cultura o la nostra gastronomia, inclosos l'orxata".


En la mateixa línia ha parlat Raquel Casares, qui ha destacat que la Tourist Info de la Patacona i la Tourist Info de Port Saplaya són dues de les 15 oficines que han obtingut la Q de Qualitat Turística de la província de València de les 79 existents. "Aquest fet evidencia l'alt nivell aconseguit quant a l'acolliment i l'atenció a les persones que ens visiten a través del material informatiu i de les instal·lacions que presten el servei", explica la regidora, la qual cosa suposa haver aprovat l'auditoria en la Norma UNE-ISO 14785.


Respecte a les platges, el certificat Q de Qualitat valora molt positivament aspectes com les condicions higièniques de les platges i les seues instal·lacions, el control dels quiosquets, els serveis de seguretat i primers auxilis, l'oferta d'oci i la informació facilitada als turistes, entre molts altres aspectes, en els quals des de l'ajuntament es continua treballant.


Alboraia, destinació turística segura i intel·ligent

El reconeixement és fruit del treball que realitza l'Ajuntament d'Alboraia. Aquest esforç ha sumat en els últims mesos una gran quantitat d'iniciatives orientades al desenvolupament turístic del municipi, com la renovació de les sis Rutes per l'Horta disponibles en la localitat, a més de potenciar l'excel·lència de la qualitat de les platges i dels serveis d'informació.


En aquest sentit, l'actuació més important radica en l'elaboració del Pla Estratègic de Turisme, presentat el mes de novembre passat, en col·laboració amb tots els agents socials i econòmics de la localitat. Es tracta d'un document que indica el desenvolupament turístic d'Alboraia des d'un enfocament professional, sostenible, accessible i tecnològic i del qual es desprén la nova marca 'Alboraia Turisme' que ha sigut presentada oficialment en FITUR 2022.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 21 Gener 2022 12:09