RunCáncer celebrarà durant 2022 més de 90 proves amb deu carreres 100% solidàries

Dijous, 24 Febrer 2022 15:22 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 221 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El circuit RunCáncer, que organitza l'Associació Contra el Càncer de València i que compta amb el suport principal de la Diputació de València i CaixaBank i Fundació 'la Caixa', arrancarà la seua edició de 2022 el mes d'abril amb tres marxes i una carrera.

 

En concret, RunCáncer València inaugurarà la seua 8a edició el dissabte 2 d'abril amb una marxa a Benaguasil, a la qual els seguirà, el diumenge 3 d'abril, una marxa a l'Eliana i Alfafar, localitat que també acollirà -com és habitual- una carrera.

 

Aquestes dades els ha donats a conéixer Javier Llombart, director del circuit, en l'acte de presentació d'aquesta nova edició que ha tingut lloc en la Plaça General Basset d'Alboraia i que ha comptat amb l'assistència de patrocinadors i col·laboradors, així com representants d'algunes de les Juntes Locals i Ajuntaments de les localitats de la província de València que formaran part d'aquesta edició del consolidat circuit 100% solidari contra el càncer.

 

Llombart també ha avançat que l'objectiu d'aquest 2022 "és aconseguir els 300.000 euros de recaptació i celebrar més de 90 marxes i una desena de carreres. Carreres que segur que participants com Shaila Jiménez no es perden".

 

De fet, Shaila Jiménez, corredora de RunCáncer, ha inaugurat amb el seu discurs l'acte i ha assenyalat que "no fa falta que cap familiar emmalaltisca per a adonar-se de la importància de la investigació. Tant de bo iniciatives com aquesta, que aposten per la investigació a través de la solidaritat i l'esport, no desapareguen mai".


Objectiu: prevenció i investigació

El president de l'Associació Contra el Càncer València, Tomás Trénor, en el seu discurs, ha afirmat que, malgrat aquests últims anys tan complicats, "gràcies a l'ajuda de tots, hem aconseguit seguir amb la nostra labor. Hem aconseguit continuar ajudant, investigant i visibilitzant la importància de promoure una vida sana, de la prevenció i la investigació contra el càncer".

 

"Estem orgullosos -ha continuat Trénor-. Ja són huit anys de RunCáncer, d'un projecte que no ha perdut gens d'il·lusió i de ganes, i que ja ha finançat més de 20 beques predoctorals d'investigació. Aquest 2022, afrontem una nova edició amb les mateixes ganes, o més si cap, que el primer any".

 

Un dels joves investigadors becats en la convocatòria de 2018, Ezequiel Monferrer, ha agraït a institucions "com l'Associació Contra el Càncer València, a les poblacions i a tota la gent que com Shaila mantenen viva la carrera investigadora de persones com jo".

 

El seu treball en el INCLIVA, gràcies a la beca finançada amb la recaptació de RunCáncer li ha permés dedicar-se a la investigació del càncer infantil, concretament en neuroblastoma, durant més de tres anys. Aquest jove investigador valencià ha descobert que les cèl·lules d'aquest tumor infantil molt freqüent, tenen un comportament més agressiu com més rígid és el seu entorn, per la qual cosa disminuir aqueixa rigidesa seria una possible via per a reduir l'agressivitat d'aquesta mena de càncer.

 

Per part seua, Andrés Campos, diputat de Joventut i Esports de la Diputació de València, ha destacat que aquest circuit és la millor acció de vertebració territorial possible i ha afegit que no sols és un circuit solidari, "és posar en valor la vida saludable, l'esport i la sostenibilitat, és entendre la importància de la ciència i de la investigació contra el càncer".

 


La 10K d'Alboraia, en RunCáncer

El circuit RunCáncer continua sumant "seguidors" any rere any. Prova d'això és que, tal com ha avançat Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, localitat amfitriona per a acollir la presentació de la 8a edició de RunCáncer, una de les carreres emblemàtiques de la província de València, el 10K d'Alboraia, se suma enguany a RunCáncer. La cita se celebrarà el 25 de juny i les seues inscripcions ja estan obertes (www.10kalboraya.com).

 


Durant la seua intervenció, Miguel Chavarría ha aprofitat per a convidar a tots al fet que se sumen, no sols a la carrera d'Alboraia, sinó a tot el Circuit RunCáncer per a gaudir de l'esport i lluitar junts contra el càncer sumant per la investigació".

 

A més d'Alboraia, altres localitats com Gandia, Rocafort, Sueca, Pedralba, Meliana, Xàtiva o Torrent, entre moltes altres, ja estan confirmant la celebració de la seua marxa o carrera per a aquest 2022 (https://runcancer.com/calendario-2022/).

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dijous, 24 Febrer 2022 15:23