L'Ajuntament d'Alboraia i l'IES La Patacona informen sobre consums abusius en l'adolescència

Divendres, 25 Febrer 2022 14:17 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 250 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Mares i pares d'Alboraia han acudit a una xarrada sobre consums abusius organitzada per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes (UPCCA) de l'Ajuntament d'Alboraia, l'IES La Patacona i l'AMPA de l'institut. La trobada ha oferit una sèrie de recursos i coneixements als progenitors amb els quals prevenir i abordar les principals addiccions que es donen en adolescència.

 

Aquesta etapa de la vida "és d'especial vulnerabilitat, la qual cosa genera una sèrie de factors que poden portar a tindre un consum o a provar determinades substàncies que són tòxiques per a la salut", expliquen des de la UPCCA. Per aquest motiu, agreguen des de l'organització de la xarrada, "resulta d'especial importància la prevenció, molt més efectiva que el posterior tractament que es duu a terme una vegada ha aparegut el trastorn". Alcohol, tabac, drogues i ludopaties són els consums abusius més comuns i han sigut tractats en aquesta iniciativa, que busca reflectir el paper imprescindible en la seua prevenció que tenen els centres educatius, els progenitors i l'entorn.

 

Les persones assistents han aprofundit en els factors protectors i les estratègies de prevenció, aprés a detectar els primers consums i les estratègies per a un abordatge positiu dins de la família, així com pautes saludables per a prevenir els consums abusius i conéixer els mites per a enfrontar-se als dubtes de la joventut. En la mateixa línia, han rebut informació sobre les principals substàncies (tabac, alcohol o cànnabis), els seus efectes i riscos, i en la ludopatia amb els seus símptomes, causes i tractament.

 

La UPCCA depén de la regidoria de Serveis Socials que encapçala Susana Cazorla i realitza al llarg de l'any diverses iniciatives en matèria de prevenció i tractament i suport a persones afectades per un consum abusiu. Durant la xarrada, el servei ha informat també sobre els recursos i la funció que presta.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 25 Febrer 2022 14:18