Alboraia reforçarà la protecció de l'horta i el treball de l'agricultor amb l'adhesió a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori

Divendres, 17 Juny 2022 14:49 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 112 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alboraia ha aprovat l'adhesió del municipi a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori amb un doble objectiu: protegir encara més l'horta i el treball dels professionals que treballen en aquest espai. Ho ha fet en l'últim Ple Municipal celebrat en sessió ordinària amb els vots a favor de tots els grups polítics a excepció de la negativa del Partit Popular, de manera que la localitat col·laborarà amb el citat organisme, dependent de la Conselleria de Política Territorial.

 

La funció principal del citat organisme, dependent de la Conselleria de Política Territorial, serà la de controlar la legalitat urbanística de les construccions en sòl no urbanitzable, secció majoritària en el terme municipal d'Alboraia. Aquesta novetat reforçarà la protecció de l'horta, complementant les competències del Pla d'Acció Territorial de l'Horta que, amb una protecció especial de Grau 1, limita qualsevol acció urbanística en aquest espai de treball dels agricultors i agricultores.

 

Aquest acord s'enfocarà principalment en les possibles noves construccions, recaient en l'Agència Valenciana de Protecció del Territori la competència exclusiva de la protecció de la legalitat urbanística, sanció i restauració respecte a infraccions urbanístiques greus en sòl no urbanitzable. De la mateixa manera, també es permet i es delega a aquest organisme l'inici, tramitació i resolució del corresponent procediment per a sancionar infraccions greus comeses abans de la data de l'acord.

 

Protecció i foment de l'activitat agrícola

La regidoria de Defensa de l'Horta i Foment de l'Activitat Agrícola que encapçala Raquel Casares no sols treballa a protegir l'horta com un dels grans valors d'Alboraia, tant que forma part del Pla Estratègic de Turisme amb enfocament sostenible i mediambiental. L'Ajuntament d'Alboraia també fa anys que treballa en fomentar l'activitat agrícola.

 

Exemple d'això és el Pla Municipal de Desenvolupament Agrícola, un conjunt d'accions a curt, mitjà i llarg termini que va ser elaborat amb el consens del Consell Agrari i d'agricultors i Agricultores. Algunes d'aquestes accions han senyalitzat les entrades de l'horta per a fomentar el respecte entre la ciutadania a aquest espai de treball, il·luminat els camins d'horta amb il·luminació solar i promogut el consum de productes de proximitat i quilòmetre 0 entre l'hostaleria local i els centres educatius del municipi i habilitant la patrulla d'horta de la Policia Local.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 17 Juny 2022 14:50