Alboraia tindrà els seus primers Pressupostos Participatius de la història

Dijous, 07 Juliol 2022 12:45 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 86 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des de l'Ajuntament d'Alboraia es duran a terme els primers pressupostos participatius de la història del municipi. La ciutadania podrà traslladar les seues necessitats i decidir com invertir una partida pressupostària per a millorar el poble.


Ara com ara el procés es troba en fase informativa, presentant el projecte i començant a identificar necessitats generals.


La vesprada del passat diumenge 3 de juliol ja es va instal·lar un punt d'informació en el recinte firal d'Alboraia, aprofitant l'afluència de gent en les Festes Patronals d'Alboraia. El pròxim 16 de juliol es durà a terme una altra taula informativa, aquesta vegada en Port Saplaya. I al setembre, està previst una activitat similar en el nucli de la Patacona.


Des del consistori s'ha habilitat la web https://participa.alboraya.es/ en la qual a partir de setembre es podran formular propostes d'inversió i idees de millora de manera individual, que també es podran fer de manera col·lectiva a través dels tallers presencials que s'aniran organitzant.


Els Pressupostos Participatius són un procés de consulta a la ciutadania d'Alboraia perquè decidisquen sobre part de les inversions que es realitzaran en el municipi durant el 2023. Poden participar totes les persones empadronades en el municipi amb més de 16 anys.


A través de la web habilitada, els i les empadronades a Alboraia també podran donar suport a les propostes fetes per altres persones. Finalment, es votaran les propostes viables i valorades pel cos tècnic municipal.


Els següents tallers després de la fase informativa, consistiran en el disseny i formulació de les propostes, i per a finalitzar, en la concreció i priorització consensuada de les propostes formulades.


Manuel Andreu Ajado, regidor de Participació Veïnal, ha "animat a tots els veïns i veïnes d'Alboraia a participar, ja que és una ocasió única per a decidir sobre les inversions en el municipi i traslladar les necessitats de les persones que residixen en ell".

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dijous, 07 Juliol 2022 12:46