Alboraia, epicentre clau de l'estiu valencià

Divendres, 29 Juliol 2022 09:38 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 110 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'atractiu turístic d'Alboraia s'ha vist potenciat en els últims anys a través de la regidoria de Turisme, Platges i Medi Ambient que encapçala Raquel Casares. Aquest departament del Consistori ha seguit una línia de treball en la qual ha prevalgut la col·laboració de tots els agents socials per a oferir una experiència turística única i de gran qualitat.

 

Fruit d'aquest esforç comú, per exemple, el Dia de l'Orxata s'ha estat reinventant des de l'any passat amb un treball braç a braç amb el Gremi d'Orxaters Artesans. Al tradicional repartiment d'orxata i Fartons Polo de manera gratuïta, que enguany ha superat les expectatives i rebut una resposta positiva, se li ha unit una orxata popular solidària, tallers infantils sobre aquesta beguda estrela d'Alboraia i la xufa, una exposició itinerant i l'expansió del repartiment d'orxata als tres nuclis.

 

A les platges, la labor diària s'ha vist reflectida a revalidar els distintius de qualitat turística: les banderes Q de Qualitat i Qualitur que reconeixen, a escala nacional i autonòmica, l'excel·lència dels serveis que presta l'Ajuntament en aquestes zones de bany: el dispositiu de seguretat de la Policia Local, Protecció Civil i el Servei de Socorrisme i Salvament Marítim, la presència de zona esportiva, la neteja diària, l'habilitació de quiosquets que responen a una oferta d'hostaleria, oci i lavabos públics, el bany adaptat per a persones amb diversitat funcional, passarel·les àmplies i llargues i amb zona d'ombra, etc.

 

Enguany, com a novetat, s'ha incorporat una zona sense fums, un espai sense tabac, amb la finalitat de protegir tant el medi ambient com a la salut de les persones, una experiència pilot que anirà a més i que forma part d'una iniciativa de la Generalitat Valenciana.

 

La cultura i l'oci està sent un altre dels punts forts de l'oferta turística d'Alboraia. La festa del Miracle dels Peixets, les Festes Patronals del nucli tradicional i les Festes de la Verge del Carmen de Port Saplaya s'han succeït durant juny i juliol oferint un conjunt d'activitats, complementades per les activitats que duen a terme els quiosquets i agents socials com la Casa de la Mar en La Patacona. Durant setembre, a més, Alboraia tancarà l'estiu amb les Festes de la Patacona.

 

L'oferta turística d'Alboraia forma part d'‘Alboraia Turisme’, la marca que engloba quatre pilars característics de la localitat: Mar, Horta, Orxata i Activa. Aquesta marca és un reflex del Pla Estratègic de Turisme i el Pla Director de Turisme Intel·ligent que actualment està dut a terme el municipi.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 29 Juliol 2022 09:39