Alboraia informa sobre els seus compromisos complits de l'Agenda 30 de sostenibilitat

Dijous, 18 Agost 2022 12:41 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 125 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La finalització de les reformes en els centres escolars públics CEIP Cervantes i CEIP Ausiàs March a través de Pla Edificant, l'inici de la construcció de la piscina pública descoberta en el nucli urbà i el desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, el Pla d'Accessibilitat, el Pla Acústic i el Pla Urbà d'Actuació Municipal encaminats a complir els objectius de l'Agenda 30 de sostenibilitat han sigut alguns dels compromisos més rellevants compliments per la regidoria d'Urbanisme i Patrimoni de l'Ajuntament d'Alboraia.

 

Això ha sigut possible gràcies a la col·laboració del departament que encapçala Ana Bru amb altres administracions com la Diputació de València i la Generalitat Valencianes.


Urbanisme baix el prisma sostenible

Alguns dels principals paquets de mesures que ha dut a terme la citada regidoria recau en la perspectiva sostenible i mediambiental. L'Ajuntament d'Alboraia ha redactat durant l'últim any el Pla d'Accessibilitat, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, el Pla Acústic i el Pla Urbà d'Actuació Municipal: tots ells amb metes alineades als Objectius de Desenvolupament Sostenible i a l'Agenda 30 de sostenibilitat.

 

En aquesta línia, a més, el Consistori ha posat en marxa la instal·lació de plaques solars en edificis públics i incentius per a edificis privats, així com l'habilitació de l'Oficina Verda, que ofereix informació sobre ajudes a empreses i particulars en matèria d'energia verda. També s'han dissenyat els objectius per a concórrer als fons europeus en col·laboració amb Soprasteria. De la mateixa manera, s'ha programat la renovació de l'enllumenat i dels quadres de gestió per a millorar el consum i l'eficiència energètica en el centre històric, així com millorat el consultori Racó de Sant Llorenç per a adaptar-lo al PAC, climatització inclosa. Finalment, la regidoria d'Urbanisme continua avançant en el procés participatiu de la zona Vinival en La Patacona, concebuda com un ecobarri sostenible.

 


Recuperació de la Piscina Municipal Descoberta

L'Ajuntament d'Alboraia també ha iniciat la construcció de la Piscina Municipal Coberta. Es tracta d'una de les majors fites que ha dut a terme la regidoria d'Urbanisme, no sols durant els últims dotze mesos, sinó també durant la present legislatura, ja que respon a una de les demandes més importants dels veïns i veïnes de la localitat.

 

D'aquesta manera, la primera fase del projecte ja està prop de la seua finalització i, de manera previsible, estarà completament acabada durant el pròxim estiu. Les instal·lacions estaran totalment adaptades a persones amb mobilitat reduïda, constarà de tres gots, vestuaris complets i d'un aparcament.


Renovació dels centres públics

Durant l'últim any, les obres del CEIP Cervantes i del CEIP Ausiàs March han encarat la seua recta final amb la finalitat de millorar i augmentar les instal·lacions d'aquests centres educatius públics, que se sumen a les tasques que es van realitzar fa un parell d'anys en el CEIP La Patacona baix la mateixa línia de subvenció del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. Amb això, l'alumnat tornarà aquest setembre a aquests renovats col·legis, amb nous equipaments sol·licitats pel professorat i les associacions de pares i mares.


Actuacions a les platges

La Patacona i Port Saplaya han sigut una de les principals línies d'actuació de l'Ajuntament d'Alboraia en matèria urbanística. La restauració de fanals i mobiliari urbà en les dues platges, la instal·lació de nous equipaments esportius com la nova pista multi i la pista de tennis en Port Saplaya i l'habilitació d'una vorera filtrant en l'Avinguda de l'Horta al costat de la barrera acústica en aquest nucli urbà han sigut algunes de les actuacions dutes a terme.

 

L'Escola Pública d'Adults de La Patacona ha rebut importants millores i s'han renovat els lavabos i vestuaris i s'han col·locat plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum en la Piscina Municipal de Port Saplaya.

 

Xicotetes millores

A més de les grans línies d'actuació, la regidoria d'Urbanisme ha dut a terme diverses millores a petita escala per a garantir el correcte manteniment d'Alboraia. D'aquesta manera, s'han efectuat millores en la seguretat i il·luminació del Polígon Industrial, condicionat l'aparcament de la rotonda de la Plaça de la Pau, reformat la plaça Teresa Gil de Vidaure responent a les principals demandes del veïnat, reparat el paviment de la Plaça de la Constitució i c/PortaleT, reasfaltat diversos carrers del municipi i dut a terme obres d'accessibilitat i millora de paviments en diverses voreres.

 

Els edificis municipals també han efectuat treballs per a adaptar-se a l'accessibilitat i han finalitzat les obres de col·lectors tant en el Polígon Industrial com al carrer Maestro Serrano, el final del qual s'ha obert a la Ronda Aquest. Paral·lelament, s'ha estudiat el desviament de les séquies que travessen el centre històric.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dijous, 18 Agost 2022 12:43