El passat dels cellers Vinival es va recordar en una exposició que recollia també proposades de futur per a La Patacona

Dimarts, 04 Octubre 2022 15:36 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 100 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El recinte dels cellers Vinival va tornar a obrir-se al públic per a conéixer la transformació en el temps d'aquest lloc emblemàtic en La Patacona, a través d'una exposició fotogràfica col·lectiva sobre el passat, present i la possible transformació de la zona que proposen els impulsors del Pla de Reforma Interior de Vinival.

 

Els veïns i veïnes del barri es van acostar a rememorar els orígens d'aquest edifici icònic, gràcies a una mostra de fotografies històriques, d'arxiu i cedides pels seus protagonistes, com Juan Antonio Mompó, fill del fundador dels cellers. A més, els assistents a l'exposició van poder conéixer més detalls sobre l'evolució del projecte després de la participació ciutadana, per a rehabilitar l'edifici i regenerar el seu entorn amb nous espais lliures i enjardinats o amb equipaments lúdics i esportius, a més dels nous habitatges previstos per al barri.

 

Aquest projecte ha sigut sotmés a un segon període d'informació pública, després d'implementar canvis sol·licitats per la ciutadania i atendre els informes sectorials de les autoritats competents. La ciutadania ha exposat les seues demandes, tant en les diferents sessions del pla de participació pública com en les dues tandes d'al·legacions formals. L'objectiu principal és que aquest projecte responga millor a les necessitats del barri i d'Alboraia i que els canvis introduïts suposen millores rellevants per a la ciutadania.

 

Proposades de futur

A través de plans, infografies, i maquetes; els veïns van poder comprovar una sèrie de millores rellevants incorporades a la versió inicial del projecte: s'han baixat les altures dels edificis limitant-les a les altures de l'entorn, la distribució dels edificis continua garantint corredors visuals i per als vianants que faciliten la permeabilitat entre la mar i l'horta i el celler ha guanyat visibilitat i accessibilitat per als vianants des de l'avinguda Blasco Ibáñez. A més, s'ha creat un nou accés a La Patacona pel nord des de la CV-312, abans de l'eixida a la V-21, que permetria millorar les entrades anteriors.

 

Altres incorporacions han sigut la modificació de la configuració de la planta baixa d'una poma per a un situar un supermercat. Continua comptant el projecte amb grans espais lliures i es millora la superfície d'equipaments, a més d'haver-se restringit l'ús d'habitatge turístic i els usos recreatius que puguen generar molèsties als residents. S'ha millorat el disseny de terrasses i espais lliures dels habitatges.

 

L'equip de participació del PRI de Vinival està donant continuïtat al procés participatiu que ha acompanyat al projecte des dels seus inicis, perquè “tot el que estiga interessat puga conéixer-ho a fons i puga continuar contribuint a millorar-ho amb les seues aportacions en les seues diferents fases”, van assenyalar des de l'organització.

 

L'Ajuntament d'Alboraia, a través de la Regidoria d'Urbanisme, secunda i estimula aquesta voluntat de mantindre la participació i la informació constant al barri i a la ciutadania del municipi sobre l'evolució de la proposta, que haurà de sotmetre's a la valoració i votació, per majoria absoluta, al Ple de l'Ajuntament abans de finalitzar l'any.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dimarts, 04 Octubre 2022 15:37