Alboraia aplicarà un repel·lent ecològic per a evitar les miccions dels gossos al carrer

Dimarts, 04 Octubre 2022 15:57 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 120 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alboraia ha començat a aplicar el mes d'octubre, i durant tot un any, un nou tractament per a evitar les miccions dels gossos en carrers i espais comuns del municipi. Durant aquest matí els operaris han començat a aplicar el tractament, amb la presència de Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, i Manolo Dueñas, regidor de Vies Públiques.


SinOrín és el producte de l'empresa valenciana ADN Caní que s'utilitzarà per a millorar la salubritat en la via pública d'Alboraia, un producte innocu per a animals i persones gràcies als seus principis actius extrets de vegetals que doten al producte d'una olor fortament desagradable que només perceben els animals, i que els dissuadix d'orinar allí on s'aplica.


Aquest nou repel·lent és 100% ecològic i lliure de químics de síntesi artificial pel que és molt segur per a mascotes i persones, a més de ser innocu per al medi ambient i molt efectiu. A més, no taca la superfície d'aplicació.


En aquest tractament de 12 mesos en zones comunes d'Alboraia s'utilitzaran entorn d'uns 7.000 litres d'aquest repel·lent ecològic, que funciona com un "ensinistrador sensorial" que evita que els animals orinen en les zones on s'aplica.


L'objectiu final d'aquest tractament és ensinistrar a les mascotes al fet que realitzen les seues necessitats en les zones habilitades per a això. La utilització d'aquest producte servix per a ajudar els propietaris a ensenyar als animals al fet que orinen en les zones corresponents.

 

Aplicació gradual per a l'èxit
L'aplicació es durà a terme sobretot en el mobiliari urbà i zones comunes, on es tractaran tant sòls com parets afectades per l'orina. Es durà a terme de manera gradual, ja que primer s'aplicarà un tractament de xoc del repel·lent SinOrín en les zones a tractar d'Alboraia, de dilluns a divendres durant els primers 20 dies, a primera hora del matí per a evitar inconvenients als veïns.


L'aplicació dels divendres es farà amb una concentració major perquè siga efectiu durant el cap de setmana. Una vegada fet el tractament de xoc, es redueix la dosi a 2-3 vegades per setmana durant 2 setmanes, com a tractament intensiu, per a ajudar a enfortir l'ensinistrament. I, finalment, es duu a terme el tractament de manteniment d'1-2 vegades per setmana, com a dosi de reforç que impedisca que els animals tornen a agafar el costum d'orinar en les zones no desitjades, que juntament amb la conscienciació dels propietaris ajudarà a aconseguir un entorn més net i saludable per a tots els veïns d'Alboraia.

 

Col·laboració entre Alboraia i ADN Caní
La posada en marxa de SinOrín d'ADN Caní reforça el treball amb l'Ajuntament d'Alboraia, ja que en 2016 es va introduir en aquest municipi el servei de genotipat, anàlisi, registre i emmagatzematge de mostres per a la creació del Cens Caní, sent el primer municipi de l'àrea metropolitana de València a desenvolupar un registre d'animals d'aquestes característiques.


Ara, amb aquest nou tractament eco-repel·lent podran reduir considerablement el volum de miccions de mascotes que es produïxen cada dia als carrers d'Alboraia.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dimarts, 04 Octubre 2022 15:57