Compromís per Alboraia presenta una moció en defensa del sector agrícola

Dimecres, 23 Novembre 2022 09:48 Escrit per  Compromís per Alboraia Publicat en Alboraia-VAL Vist 101 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Alboraia presenta una moció per al seu debat en el Ple ordinari de novembre. La moció defensa el sector agrícola valencià, especialment el citrícola, davant de les importacions de productes agrícoles en què no s’apliquen les mateixes restriccions de fitosanitaris que a la Unió Europea.

 

L’ajuntament d’Alboraia insta en la moció al Govern d’Espanya a exigir a la Unió Europea que es prohibisquen les importacions de productes agrícoles procedents de Turquia i Egipte mentre no s’apliquen les mateixes restriccions d’ús de fitosanitaris que s’apliquen als estats membres de la UE. També insta a exigir a la Unió Europea que implemente un tractament en fred unificat per a totes les importacions agrícoles de tercers països, seguint el sistema més exigent requerit als països membres de la UE per a exportar a altres països.

 

La penetració i implantació de plagues de cultius al nostre territori és un greu problema per al sector agrícola que, tot i els esforços de les persones que viuen de l’agricultura i de les administracions, no s’ha pogut parar fins ara. La principal dificultat per la citricultura (i per a tot el sector agrícola en general) està en l’arribada de plagues procedents d’altres zones del planeta (com és el cas del cotonet de Sud-Àfrica).

 

Per altra banda, la UE està implementant una política de producció agrícola sostenible que suposarà una reducció del 50% dels pesticides químics perillosos per al 2030, per a assegurar la salut de les persones que treballen al camp, la de les consumidores i del medi ambient en general. Tot i això, la resta de països importadors a la UE continuen utilitzant molts productes que, ja en l’actualitat, no estan permesos als països comunitaris, sent així que les nostres produccions tenen un desavantatge pel que fa al cost de producció mentre totes aquestes produccions continuen entrant i competint amb els nostres productes.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Alboraia