Compromís per Alboraia presenta una proposta per a demanar una ampliació del servei de Metrovalència

Dimecres, 23 Novembre 2022 10:44 Escrit per  Compromís per Alboraia Publicat en Alboraia-VAL Vist 106 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís ha presentat una moció per a demanar una amplicació del servei de Metrovalència.


La proposta exigix a la Generalitat Valenciana un servei 24 hores de metro durant els caps de setmana i fins a les 2:30 hores de la matinada entre setmana. També reclama augmentar la xarxa de Metrovalència, i en aquells pobles on no hi haja transport públic, habilitar nous mecanismes de transport de qualitat.


La moció considera que l’existència d’una xarxa de transport públic ha esdevingut una qüestió primordial en la societat, no tan sols pel seu component ecologista de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, sinó per la imperant necessitat de la gent per a desplaçar-se de manera ràpida i poc costosa; tant és així, que suposa el principal mitjà de transport per a persones treballadores i joves.


Destaca també que l’àrea metropolitana de València té vora un milió sis-cent mil habitants i una densitat població al voltant dels tres mil habitants per quilòmetre quadrat, sent la primera aglomeració urbana de tot el País Valencià i la tercera de l’Estat espanyol. A més, en l’any 2021, quasi quaranta-tres milions de viatgers van fer servir la xarxa Metrovalencia.


Cal una aposta ferma pel transport públic i de qualitat que funcione com a eina vertebradora de les nostres comarques i que facilite el dia a dia de la gent, allà on la xarxa ja arriba i en tots aquells pobles que no poden gaudir d’aquest servei públic essencial.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Alboraia

Modificat el Dimecres, 23 Novembre 2022 10:48