Alboraia celebrarà 'El dia + curt' de l'any amb un cicle de curtmetratges valencians

Dilluns, 05 Desembre 2022 12:54 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 116 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Un total de 8 curtmetratges componen enguany el festival 'El Dia + Curt' d'Alboraia, un cicle de curtmetratges valencians que es duu a terme anualment i que forma part del Programa d'Activitats de Nadal de l'Ajuntament d'Alboraia. Aquesta iniciativa es durà a terme el 21 de desembre a partir de les 18.00 hores en el Teatre l'Agrícola, amb accés gratuït.

 

Els dos guanyadors del Premi Berlanga 2022 s'inclouen entre les projeccions seleccionades, que formen part de diverses categories i formats: animació, documental i ficció. 'Chimborazo', 'El Maestrat Filmat', 'La promoción', 'Papirola', 'Diecisiete y medio', 'Hardcore', 'Un cuarto de equipaje' i 'Quieto Billy' són les obres triades per a formar l'edició d'enguany.

 

A través d'elles, les persones assistents podran, per exemple, perdre's en els paisatges equatorians i conéixer la història darrere dels recol·lectors de gel del Chimborazo, aprofundir en la vida d'una immigrant de 65 anys que es dedica a emmagatzemar maletes plenes de regals en una xicoteta habitació i posar-se en la pell d'un xiquet de 8 anys que pot doblegar objectes com si foren paper. També podran reflexionar sobre qüestions que es troben presents en el dia a dia de cadascun.

 

Des de l'organització, formada per l'Institut Valencià de Cultura i la regidoria de Cultura de Manuel Andreu de l'Ajuntament d'Alboraia, assenyalen que aquesta edició ha tingut per objectiu "fomentar especialment la producció valenciana, embolicant-la en una edició més fresca". Cal destacar que es comptarà amb la presència d'alguns dels directors i directores per a fer una xicoteta introducció al seu curt i respondre a les preguntes del públic.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dilluns, 05 Desembre 2022 12:55