Alboraia recorda la gratuïtat del seu autobús municipal i la seua notable xarxa de connexions amb motiu de la campanya nadalenca

Dilluns, 12 Desembre 2022 11:50 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 122 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alboraia ha rellançat la seua campanya de l'autobús municipal gratuït de cara a la campanya de Nadal, una època de major nombre de desplaçaments. L'autobús groc, que uneix el nucli tradicional, Port Saplaya, La Patacona i algunes zones de l'horta, va iniciar la seua gratuïtat a tots els veïns i veïnes el mes d'octubre passat i, des de llavors, ha permés viatjar a habitants i visitants sense cap cost.

 

L'objectiu de la iniciativa, tal com explica l'alcalde, Miguel Chavarría, va ser el de "posar en marxa des de l'Ajuntament mesures com aquesta per a ajudar als nostres veïns i veïnes enfront de les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna, sumant-nos a les quals ofereix la Generalitat Valenciana per a habilitar de tota una xarxa de transport públic sostenible tant per al medi ambient com per a la butxaca".

 

I és que la gratuïtat de l'autobús municipal s'uneix a les mesures preses per la Generalitat Valenciana en matèria de transport públic i que també incideixen en les persones que viuen a Alboraia gràcies a les connexions de les quals disposa el municipi: primer, amb la rebaixa que ofereix la targeta SUMA, que ha unificat diverses zones tarifàries i suposa un estalvi; segon, amb un segon descompte aplicat directament a qualsevol targeta del 30% per a majors de 31 anys i, finalment, l'habilitació del metre i tramvia de Metrovalència i l'autobús d'EMT València de manera gratuïta per a menors de 31 anys.

 

Aquestes tarifes també poden ser aprofitades en les línies de l'autobús llançadora que uneixen Port Saplaya amb la ciutat de València i altres municipis, la 112A i 112B, així com als baixos preus del sistema públic de préstec de bicicletes, Xufabike.

 

La potenciació del transport públic s'integra dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la regidoria d'Urbanisme d'Ana Bru, que, entre altres iniciatives, ha renovat les marquesines de l'autobús municipal i, pròximament, les dotarà d'intel·ligència per a poder saber quant temps tardarà el vehicle públic a arribar a qualsevol parada.

 

L'alcalde, Miguel Chavarría, també recorda que des de l'Ajuntament d'Alboraia es continua treballant "per a establir encara millors connexions per a Port Saplaya i La Patacona, reclamant a diferents administracions i entitats millores molt demandades pels alboraiers".

 

Totes les tarifes i horaris dels mitjans de transport citats poden consultar-se en alboraya.es, metrovalencia.es, emtvalencia.es, atmv.gva.es y mibisivalencia.es

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dilluns, 12 Desembre 2022 11:51