RECICLOS arriba a Alboraia

Dimecres, 14 Desembre 2022 15:03 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 138 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els habitants d'Alboraia compromesos amb el reciclatge podran obtenir des de hui recompenses cada vegada que reciclen les seues llandes i botelles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament per RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes.

 

D'aquesta manera, els més de 24.000 veïns i veïnes d'aquesta localitat valenciana podran reciclar les seues llandes i botelles de plàstic de begudes en un dels més de 90 contenidors grocs dels carrers del municipi -als quals se'ls ha incorporat tecnologia- i obtenir recompenses que podran donar a diversos projectes socials i mediambientals.

 

Per exemple, podran donar els seus punts per a col·laborar amb El Pasillo de las Sonrisas a l'Hospital La Fe de València, per a acompanyar a xiquets i xiquetes que estan en tractament oncològic a través de l'humor; amb la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, per a poder donar aliments als qui més ho necessiten; o amb la Fundació Juegaterapia, per a donar kits de joguets als xiquets i xiquetes que estan en tractament oncològic.

 

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, ha incidit aquest matí en què "aquesta iniciativa per a premiar el reciclatge és molt positiva per a Alboraia perquè beneficiarà tant al medi ambient com als diferents projectes socials que participen en ella".

 

Per part seua, Sonia Poveda, especialista d'Ecoembes a la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que "els objectius en matèria de reciclatge marcats per la Unió Europea són cada vegada més ambiciosos i requerixen un gran esforç per part de tota la societat. Per aquest motiu, des d'Ecoembes volem contribuir a afrontar aquest repte amb solucions innovadores, com a RECICLES, que ajuda a fomentar la circularitat dels envasos i amb el qual els ciutadans, a més, poden contribuir a millorar l'entorn a través de les recompenses que obtenen en reciclar".

 

Així funciona RECICLOS

Per a fer ús d'aquest sistema, els ciutadans només han de descarregar-se l'app gratuïta RECICLOS i, a casa, escanejar el codi de barres de la llanda o botella de plàstic que volen reciclar abans de tirar-ho al poal. Una vegada al carrer, quan acudisquen al contenidor groc amb la seua bossa d'envasos, han de depositar-la allí i escanejar el codi QR que hi ha en el contenidor.

 

Aquest SDR també compta amb màquines, en la qual els usuaris només han de depositar totes les seues llandes i botelles de plàstic de begudes en una màquina de RECICLOS i escanejar el QR que mostrarà la màquina.

 

A més, des de 2021, RECICLOS té contenidors grocs intel·ligents (els quals incorporen un cércol tecnològic en la seua boca) per a identificar el residu que es deposita i facilitar el procés.

 

En utilitzar els contenidors grocs o les màquines, els usuaris obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguen disponibles.


Més informació i dades: https://www.ecoembestransparencia.com/

 

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dimecres, 14 Desembre 2022 15:03