Tres projectes destinats a millores infantils, de mobilitat i per a cans formen els primers Pressupostos Participatius d'Alboraia

Dijous, 15 Desembre 2022 16:21 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 117 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alboraia integrarà un total de tres projectes veïnals en els pròxims Pressupostos Municipals de 2023 com a resultat dels primers Pressupostos Participatius de la història del municipi. D'aquesta manera, la iniciativa duta a terme per la regidoria de Participació Veïnal de Manuel Andreu s'integrarà en el projecte econòmic d'Alboraia per a l'any vinent, que haurà de votar el Ple Municipal en pròximes sessions.

 

En concret, els projectes resultants van destinats a millores per al sector infantil, per a la mobilitat i per al veïnat caní. La primera proposta més votada, per un valor de 50.000 euros, ha sigut la reconversió d'una part del Passeig d'Aragó en una zona de jocs barrada a partir de 8 anys, que complemente el parc infantil ja existent, amb taules fixes de ping pong, escacs, estructures d'escalada, taules i bancs per a jugar o conversar, etc.

 

La segona, amb un valor de 45.000 euros, recau en la millora de les sendes que connecten el nucli tradicional i La Patacona, una via de ciclovianants existent que ofereix un camí segur com a alternativa al Camí Fondo, pel qual circulen vehicles. L'actuació contempla un paviment ecològic, la restricció de la circulació a vianants i bicicletes, il·luminació nocturna, eixamplaments en alguns trams, entre altres propostes.

 

Finalment, el parc caní de l'Avinguda de les Corts Valencianes ha sigut la tercera, amb un valor de 20.000 euros. El projecte contempla fanals, bancs, ombra i fonts. Recollir aquesta proposta ha suposat augmentar el pressupost inicialment contemplat de 100.000 euros a 115.000 amb la finalitat d'integrar la tercera més votada per la ciutadania en els Pressupostos Participatius.

 

L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, ha fet un balanç molt positiu d'aquesta primera experiència, destacant l'enorme resposta dels veïns i veïnes. Recorda, això sí, que parteix de les propostes "han sigut rebutjades i notificades perquè ja estaven contemplades per a ser dutes a terme". El primer edil també que la iniciativa ha permés rebre "propostes no contemplades, però que es tindran en compte per a futurs pressupostos".

 

Primers Pressupostos Participatius de la història d'Alboraia

El projecte per a fomentar encara més la participació veïnal en les decisions de l'Ajuntament va començar a principis d'estiu, moment en el qual es van habilitar taules informatives per a explicar la iniciativa a la ciutadania. Ja al setembre, es va obrir el termini per a rebre les propostes tant de manera en línia com offline, de les quals es van aconseguir 141. En una segona fase, a l'octubre, veïns i veïnes van votar en un primer filtre per a avançar amb els projectes que reberen més de 25 suports, aconseguint un total de 3.356 avals.

 

La viabilitat d'aquells que van passar aquesta fase va ser estudiada pel personal tècnic del Consistori, retornant a la web oficial habilitada en tot moment (participa.alboraya.es) la 29 propostes viables en una última votació, els resultats de la qual s'han aconseguit ara.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dijous, 15 Desembre 2022 16:22