A Alboraia ja s'estan rehabilitant energèticament edificis amb les ajudes europees del Pla Next Generation

Dilluns, 19 Desembre 2022 09:44 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 136 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Al carrer Sant Vicent Ferrer, en el nucli tradicional d'Alboraia, han iniciat les obres de millora de rehabilitació energètica d'un dels seus edificis. Aquestes accions s'estan realitzant sota el marc de les ajudes europees Next Generation, que busquen millorar la qualitat energètica dels edificis antics i, d'aquesta manera, el confort dels habitatges i la rebaixa de consums, amb el consegüent benefici per a les famílies.

 

Per a l'execució dels treballs, Europa ha destinat fins a 110 milions, dels quals les ajudes cobreixen fins al 80% del cost dels treballs si la millora energètica de l'edifici és substancial. En aquest cas, les famílies com a màxim assumeixen el 20% de l'import, una bona notícia a la qual se sumen els avantatges fiscals, ja que les ajudes no computen com a ingrés, i altres beneficis econòmics derivats d'una disminució de la despesa energètica a través de les seues factures, una vegada rehabilitat l'edifici. El Pla Next Generation també contempla la incorporació d'un ascensor i fer front obres necessàries com les derivades de problemes de deficiències per aluminosis, accessibilitat, etc.

 

L'Ajuntament d'Alboraia i la seua Oficina Verda ha col·laborat activament a informar les comunitats els edificis de les quals es troben amb alts dèficit de confort tant de terme com acústic. D'aquesta manera, el Consistori i l'empresa constructora extraMURS Arquitectura, negoci local i autoritzat com a Agent de la Rehabilitació per la Generalitat Valenciana, han informat les comunitats veïnals conjuntament.

 

Ana Bru, regidora d'Urbanisme, explica que a través d'aquestes rehabilitacions “treballem amb un doble objectiu: millorar el parquet d'habitatges del poble i la qualitat de vida de les comunitats que poden beneficiar-se d'aquestes ajudes i continuar aprofundint en les mesures d'estalvi econòmic que estem realitzant per a ajudar als nostres veïns i veïnes. Per això continuarem insistint, sobretot en els edificis de més de 50 anys, perquè aprofiten aquesta oportunitat única per a millorar els seus habitatges amb les ajudes europees i la col·laboració de bancs i empreses acreditades, per a facilitar el procés i realitzar les obres”.

 

Diego García, CEO d'extraMURS, les oficines del qual estan en l'avinguda Diví Mestre, 35, expressa també la seua satisfacció per la col·laboració amb les administracions locals per a fer arribar aquestes ajudes a la ciutadania i estan a la seua disposició per a continuar informant a qui ho sol·licite, sense cap compromís: “És un plaer poder treballar perquè els nostres veïns tinguen una millora substancial en els seus habitatges i edificis beneficiant-se d'aquestes ajudes que suposen un gran empenyiment econòmic per al sector i un benefici extraordinari per a totes aquelles famílies que, en aquest moment, no poden fer front a grans vesses”.

 

Altres edificis i barris de la localitat han fet ja obres de rehabilitació o estan en tràmits per a millorar energèticament els seus edificis. Les ajudes sol·licitades, si compleixen els requisits , s'accepten per ordre d'arribada sense altres requeriments. L'Oficina Verda ha assessorat nombrosos veïns i empreses i preveu reiniciar la seua activitat l'any vinent per a ajudar a tramitar els fons europeus tant a l'Ajuntament com a empreses i particulars.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dilluns, 19 Desembre 2022 09:45