En marxa el carril bici que donarà servei al Polígon Industrial Camí la Mar d'Alboraia

Dimarts, 20 Desembre 2022 14:57 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 175 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alboraia ha iniciat una nova tanda d'obres de millores en el Polígon Industrial Camí la Mar del nucli tradicional, dins del Projecte de Millora i Modernització del citat espai que duu a terme la regidoria d'Urbanisme d'Ana Bru. L'actuació compta amb un pressupost total de 188.051,93€, procedents de la subvenció concedida per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

 

En concret, s'estan duent a terme tres millores: la creació d'un carril-bici, millora de la xarxa de proveïment d'aigua potable i millora viària i reordenació d'aparcaments. Tot per a millorar la imatge i qualitat del polígon, així com la seguretat viària i ciutadana, "amb l'objectiu de promoure una mobilitat més sostenible per a mantindre en actiu la competitivitat de les empreses i, en conseqüència, potenciar l'ocupació i el progrés econòmic", explica Ana Bru.

 

L'execució del projecte del carril-bici, amb una inversió de 94.123,37€, pretén dotar a les persones usuàries del Polígon Industrial d'un accés adequat per a aquest mitjà de transport, seguint els objectius i directrius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i l'Agenda 2030. El citat carril-bici recorrerà el carrer exterior d'aquest complex industrial, enllaçant amb el Camí la Mar que porta a La Patacona i amb el Passeig d'Aragó, amb els seus carrils bici ja existents.

 

Una altra de les millores recau en la xarxa de proveïment d'aigua potable per a aconseguir una instal·lació d'aigua més eficient, reduir els cabals derivats de fugides i pèrdues, obtenir una instal·lació més funcional, assegurar les pressions i garantir el correcte subministrament a les naus situades als carrers dels Seders i dels Vimiters. L'actuació, valorada en 48.195,21€, inclou replanteig i tastos, canonades, reposició de paviments, proves de pressió i desinfecció, controls de qualitat, etc.

 

Finalment, les obres de millora viària, pressupostades en 48.381,41€, busquen optimitzar l'espai i aconseguir un major nombre de places d'aparcament i calçades més segures, millorant la seguretat viària per a la circulació rodada i dels itineraris per als vianants, adequant els seus passos i reforçant la senyalització horitzontal mitjançant símbols, eixos, línies de detenció, etc.

 

Les actuacions se sumen a les instal·lacions ja habilitades, com l'aigua potable, l'enllumenat públic, la xarxa de sanejament i drenatge, la xarxa elèctrica de baixa i mitjana tensió, la xarxa de gas i servei de telecomunicacions.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dimarts, 20 Desembre 2022 14:58