Èxit sense precedents en la celebració del 'El Dia + Curt' de l'any amb el cicle de curtmetratges valencians

Divendres, 23 Desembre 2022 13:33 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 136 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alboraia ha dut a terme el seu tradicional festival de curtmetratges valencians 'El Dia + Curt' amb un èxit de públic sense precedents. El cicle de produccions, que mai falla a la seua cita en la programació d'activitats de Nadal que el Consistori realitza cada any, ha omplit pràcticament la sala del Teatre l'Agrícola en aquesta iniciativa gratuïta.

 

Els dos guanyadors del Premi Berlanga 2022 s'inclouen entre les projeccions seleccionades, que formen part de diverses categories i formats: animació, documental i ficció. 'Chimborazo', 'El Maestrat Filmat', 'La promoción', 'Papirola', 'Diecisiete y medio', 'Hardcore', 'Un cuarto de equipaje' y 'Quieto Billy' són les obres que s'han projectat en l'edició d'enguany.

 

Precisament, aquesta última producció ha comptat amb Bruno Tamatit per a interpretar un dels papers clau del curt. Bruno és actor i veí d'Alboraia i no és la primera vegada que el festival de curtmetratges acull i reflecteix obres de veïns i veïnes: ja en 2017, es va projectar 'Ginger', de Juanjo García, també alboraier.

 

Manuel Andreu, regidor de Cultura, explica que aquesta resposta extremadament positiva per part de veïns i veïnes "posa la guinda en el pastís d'un any en què la cultura a Alboraia s'ha potenciat d'una manera extraordinària amb enormes èxits com Alborajazz, el I Certamen Internacional de Guitarres i el 25 aniversari del Teatre l'Agrícola". És per això que, avança, "l'any que ve repetirem amb les grans fites de 2022 i, per descomptat, incorporarem novetats perquè Alboraia continue sent un dels punts clau de la cultura valenciana".

 

L'organització, formada per l'Institut Valencià de Cultura i la regidoria de Cultura, ja avança una edició de gran èxit gràcies al focus en la producció valenciana i "un embolcall més fresc". Per a acompanyar a les produccions, alguns dels directors i directores han realitzat una xicoteta introducció al seu curt i han respost a les preguntes del públic.

 

Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, va assistir a l'esdeveniment acompanyat del regidor de Cultura, Manuel Andreu; i de la regidora de Joventut, Zeudy Estal, entre altres membres de la Corporació Municipal. Durant la seua intervenció, va agrair la labor dels directors, directores i de tot l'equip que han tirat avant totes i cadascuna de les produccions i va recordar que a Alboraia "sempre comptareu amb el nostre suport perquè continueu generant més cultura".

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Divendres, 23 Desembre 2022 13:33