Arranquen les falles d'Alboraia amb 11 activitats plenes de pólvora, art i tradició

Dimarts, 07 Febrer 2023 15:05 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 54 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament i la Junta Local Fallera tornaran a delimitar zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda i a comptar amb intèrpret de llenguatge de signes


L'Ajuntament d'Alboraia i la Junta Local Fallera han presentat el programa d'activitats que conformaran l'edició de 2023 de les Falles d'Alboraia. Es tracta d'un ampli ventall de cites abanderades per la regidoria de Cultura Festiva de Susana Cazorla i les 8 comissions, en les quals la pólvora, l'art, la tradició i la música seran presents perquè veïns i veïnes gaudisquen d'aquesta popular festa.


Aquest dissabte, 11 de febrer, la Cavalcada Fallera posarà en marxa l'esperada celebració, partint des de la Casa de la Cultura 'José Peris Aragó' a partir de les 19.00 hores. Només 6 dies després, el divendres, 17 de febrer, l'Exposició del Ninot quedarà inaugurada en el seu emplaçament habitual: la Casa del Comte Zanoguera, a les 18.30 hores. Aquesta reunió artística es mantindrà oberta al públic des del 20 de febrer fins a l'1 de març, en horari de 17.30 a 19.30 hores en el citat lloc.


Per part seua, Salons Olympia tornarà a acollir la Gala Fallera el 18 de febrer, a les 17.30 hores, moment en el qual es recolliran pels casals fallers a les Falleres Majors i Presidents. A les 19.30 hores donarà principi aquesta ineludible cita, seguida d'un sopar a les 21.00 hores. Un altre dels grans moments serà el de la crida als màxims representants de la celebració, en la Crida, el diumenge, 26 de febrer, en la Plaça del Carme a les 12.30 hores. Com a novetat, es beneirà a la nova imatge de la Verge dels Desemparats moments abans, a les 11.00 hores.


Ja al març, el dissabte, 4, es durà a terme la Macrodespertà a partir de les 08.30 hores, en un recorregut pels casals fallers. Un dia després, el 5 de març, a les 12.00 hores, en la Falla Port Saplaya es realitzarà la cercavila per les platges.


Les Falles d'Alboraia emprendran la seua recta final a partir del 16 de març, amb el lliurament de premis als monuments el citat dia a les 18.30 hores en la Plaça del Carme; l'Ofrena de Flores el diumenge, 18, a les 18.00 hores en el mateix lloc; la Missa de San José el diumenge, 19, a les 12.30 hores a l'Església Assumpció de la Nostra Senyora i, finalment, la Cremà, el 19 de març a partir de les 20.00 hores per als monuments infantils i a partir de les 22.00 hores, per als grans.


Susana Cazorla, regidora de Cultura Festiva, convida a veïns, veïnes i turistes a gaudir de la programació. També recorda que alguns actes tornaran a comptar amb zona reservada a persones amb mobilitat reduïda, com és el cas de l'Ofrena, la Crida i el Lliurament de Premis, i a una persona intèrpret de llenguatge de signes, com en els dos últims actes citats, "per a garantir que totes les persones puguen gaudir sense obstacles i sense excepció d'aquesta celebració".

Modificat el Dimarts, 07 Febrer 2023 15:06