Almàssera programa el Cicle de Música 2021

Dilluns, 30 Agost 2021 16:26 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 530 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Almàssera ha presentat la programació de la nova edició del Cicle de Música 2021, que es realitzarà cada divendres del mes de setembre al pati de l’Ajuntament. Una aposta cultural, consolidada en la localitat amb la seua cinquena edició, i que va nàixer amb una voluntat divulgativa i una oferta d’acostament de diferents estils musicals de gran qualitat a la població de forma gratuïta.


Obrirà esta edició, el 3 de setembre, el grup “Mediterrània Consort”, agrupació musical especialitzada en música barroca anterior al segle XVIII. Està formada per Lixsania Fernández, Ignasi Jordà, Aurora Peña i David Antich, músics reconeguts per la seua labor de divulgació, interpretació i docència a nivell nacional i internacional.


El divendres 10 de setembre continuarà amb l’actuació del grup valencià “Doña Manteca”, format per les quatre cantants Elena Almendros, Paula Almendros, Empar Mora i Mélanie Lapalús, amb música de ritmes llatins acompanyats de guitarra i percussió. Al seu repertori trobem música de Los Panchos, Celia Cruz, Antonio Machín, Chavela Vargas o Juanes y Natalia Lafourcade.


El grup de percussió Amores serà l’encarregat de l’actuació del dia 17 de setembre. El grup, integrat per Pau Ballester, Ángel García y Jesús Salvador “Chapi”, amb la seua proposta “El so de la terra”, té com a propòsit fomentar l’escolta i vivència de la música de vanguàrdies. Les composicions són molt impactants sonorament i visualment, amb important influència de la música espanyola i argentina.


Tancarà aquesta edició el 24 de setembre Aupa Strings, quartet de corda amb una component social i formativa molt marcada. Amb la seua actuació oferiran les melodies més ballables de Swing-Jazz dels anys 20-30, creatius arrenjaments de les cançons de Soul-Funk dels 60-70 i interpretacions dels highlights de Pop-Rock dels 80-90.


La programació cultural és la proposta de la productora de música “Just4You Music Solutions”, al capdavant de la direcció artística de la qual es troba el músic d’Almàssera Juan Francisco Ballesteros, qui ha col·laborat i organitzat passades edicions amb molt d’èxit.


Aitor Ramon, Regidor de Cultura i Festes, comenta que “és un luxe poder gaudir per part de qualsevol veí i veïna d’una oferta musical variada i d’alt nivell com la que es presenta enguany, a més a més de comptar amb el nostre veí Juan Francisco Ballesteros un any més al front de la proposta”. També recorda que la programació cultural compta amb les mesures adients per a garantir la seguretat de totes les persones assistents front a la Covid-19. “Des de l’Ajuntament apostem per posar la cultura a l’abast de totes i tots i de forma segura”, afirma el regidor.


Ramón Puchades, Alcalde de l’Ajuntament d’Almàssera, comenta que “el temps va consolidant un model cultural al nostre poble que la ciutadania agraeix i gaudeix”. “La música és un bé cultural que amb la crisi sanitària s’ha demostrat d’una gran importància per al benestar de tots nosaltres, com a forma d’expressió de les nostres emocions i com a recolzament en els pitjors moments”, comenta Puchades.

 

Informa Nou Horta. Almàssera

Modificat el Dimarts, 31 Agost 2021 09:58