Almàssera prepara activitats per al 25N

Divendres, 19 Novembre 2021 09:59 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 131 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Com cada any, l’Ajuntament d’Almàssera condemna qualsevol fet relacionat amb la violència de gènere i a través de la seua Regidoria d’Igualtat i Diversitat ha preparat una sèrie d’activitats per al dijous 25 de novembre, Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra les Dones.

 

A les 12.00 h es llegirà un manifest en contra de la violència a les dones a la porta de l’Ajuntament i a continuació, a les 12.30 h la companyia de teatre El Terral representarà l’obra ‘Em vol, no em vol’ en el centre cultural. Es tracta d’una narració que viatja des dels maltractaments cap als bons tractes, fent un recorregut a través de la vida de diferents personatges que descobreixen, viuen i pateixen la violència de gènere, però al mateix temps s’obri una porta a l’optimisme, a les relacions sanes de parella, el respecte, l’enteniment i la igualtat.

 

I en les activitats destinades a conscienciar sobre aquesta xacra en la societat, també es pretén involucrar als més joves. Pel que s’ha preparat una acció participativa per als xiquets i xiquetes de 12 anys que consisteix a pintar i decorar una plantilla d’una papallona. El dibuix es pot recollir a la biblioteca municipal durant el seu horari habitual i una vegada estiga acabat s’entregarà també a la biblioteca abans del 22 de novembre. Totes les papallones acabades i entregades decoraran la biblioteca el dijous 25 de novembre perquè puguen ser contemplades pels usuaris d’aquesta.

 

Susi Pérez, regidor d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament d’Almàssera, està totalment convençuda de la necessitat de realitzar aquest tipus d’actes i sumar-se a la celebració internacional del 25N “perquè és una de les maneres de fer visible que la violència cap a les dones existeix i no hem d’acostumar-nos a això. Hem de realitzar tota classe d’accions eficaces per a parar-la”.

 

Per la seua part, Ramón Puchades, alcalde d’Almàssera creu que “és molt important conscienciar i educar als més joves en l’amor i respecte cap a les dones i per això lloa la iniciativa de la decoració de la papallona pel que simbolitza i representa”.

 

Informa Nou Horta. Almàssera