Almàssera sensibilitza a la ciutadania sobre el 25N

Dimarts, 22 Novembre 2022 10:18 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 45 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat de l'Ajuntament d'Almàssera pretén sensibilitzar i conscienciar als veïns i veïnes del municipi davant l'arribada del 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones i per a això ha organitzat una sèrie d'activitats amb l'objectiu que no es normalitze aquest tipus de violència i que alçar la mà siga només per a dir prou.

 

El dimarts 22 de novembre la companyia de teatre El Terral oferirà als escolars infantils i de primària una representació que porta per títol “A què juguem?” En la qual els protagonistes d'aquesta història, Lola i Lolo, es plantegen a què poden jugar junts, de quina forma, i què podrien fer cadascun… El joc, que és fonamental per al desenvolupament i l'aprenentatge dels xiquets, ho és també per a aportar una consciència d'igualtat entre ells.

 

Es realitzarà un primer passe a les 10 del matí i un segon a les 11 en el centre cultural del municipi.

 

A continuació, El Terral oferirà també una altra obra de teatre destinada a adolescents i públic en general anomenada “Bategats” en la qual un iceberg que representa com sobre una base invisible i naturalitzada de pràctiques violentes (el xantatge emocional, la culpabilització, l'anul·lació o els micromasclismes), se sustenten altres formes de violències visibles i més extremes (agressions, abusos o amenaces).

 

I el dimecres 23 de novembre a les 17 hores i en la Plaça Major tindrà lloc l'acte anomenat “Per tal que no passe” en el que es farà la lectura del manifest contra la violència de gènere i el posterior visionat de vídeos sobre aquesta temàtica.

 

Aquest acte comptarà amb la presència d'associacions de dones de la comarca del Carraixet.

 

Asunción Pérez, Regidor d'Igualtat i Diversitat de l'Ajuntament d'Almàssera considera necessàries aquest tipus d'activitats “per a conscienciar a la ciutadania i visibilitzar aquest gran problema de la violència contra les dones contra el qual tots hem de lluitar”.

 

Ramón Puchades, Alcalde d'Almàssera pensa que “és fonamental l'educació des d'edats primerenques en valors i en el respecte a les dones perquè aquests xiquets quan cresquen estaran conscienciats i sabran quines actituds no s'han de tindre”.

 

Informa Nou Horta. Almàssera

Modificat el Dimarts, 22 Novembre 2022 10:19