Almàssera i Beniparrell eleven a 39 els municipis de l'Horta en la Xarxa contra la Violència de Gènere de la Diputació

Dimecres, 14 Desembre 2022 14:50 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 195 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Diputació de València incorpora un nou ajuntament (Almàssera) de l'Horta Nord i un altre (Beniparrell) de l'Horta Sud a la seua Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que compta ja amb 163 localitats de la província adherides. En concret, formen part de la xarxa un total de 20 municipis de l'Horta Nord i 19 de l'Horta Sud.Estos consistoris podran sol·licitar les subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que oferix l'àrea d'Igualtat de la Diputació, que en 2023 superen el mig milió d'euros.

 

La responsable d'Igualtat, Eli García, ha presidit este dimecres l'assemblea general de la xarxa celebrada en l'IVAF, que ha aprovat l'adhesió dels nous membres, prop d'una vintena que eleven al 62% el percentatge de municipis de la província que treballa conjuntament contra la violència masclista. La diputada ha recordat que la lluita contra la discriminació per raó de gènere és “un eix transversal en la gestió de la Diputació i està present en cadascuna de les seues àrees”.

 

Eli García, que confia a poder sumar més ajuntaments abans del final de la legislatura, ha instat els alcaldes, alcaldesses i responsables d'Igualtat presents en l'assemblea a “continuar compartint experiències i projectes que han demostrat la seua efectivitat per a donar la millor resposta possible, des de la base de la prevenció i l'educació, a una xacra social que es continua cobrant la vida de dones, xiquets i xiquetes innocents a les mans de covards assassins sobre els quals hem de posar el focus”.

 

Membres de L'Horta Nord i L'Horta Sud

Almàsera s'unix així als ajuntaments de Rafelbunyol, Alboraia, Albuixec, Alfara del Patriarca, Museros, Burjassot, Foios, Meliana, Rocafort i Albalat dels Sorells, membres fundadors de la Xarxa a L'Horta Nord; així com Paterna, Puçol, Massamagrell i Bonrepòs i Mirambell, que es van sumar al maig de 2019; Montcada, Vinalesa i Tavernes Blanques, que van passar a formar part de la Xarxa en 2021; i La Pobla de Farnals i el Puig, que es van incorporar a l'abril d'enguany. Són 20 de 23 municipis, la qual cosa suposa el 87% dels pobles de la comarca.

Per part seua, Beniparrell se suma a Catarroja, Alcásser, Aldaia, Paiporta, Picanya, Mislata, Albal, Quart de Poblet, Xirivella, Benetússer, Alaquàs, Picassent, Alfafar i Manises, municipis fundadors a L'Horta Sud; Massanassa i Sedaví, que es van adherir al desembre de 2019, i Torrent i Silla, que es van incorporar durant 2020. Un total de 19 de 20 localitats, és a dir, quasi el 100% de la comarca.

 

Ajudes i quarta trobada

L'assemblea general de desembre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere ha comptat amb alcaldes que exercixen com a diputats provincials, cas d'Andreu Salom i Carolina Mengual; l'alcaldessa de Puçol, Paz Carceller; l'alcalde de Meliana, Antonio Rodríguez; i una àmplia nòmina de regidores i tècniques d'Igualtat d'una vintena d'ajuntaments que formen part de la xarxa.

 

L'ordre del dia ha inclòs, a més de l'adhesió dels nous membres, informació sobre la convocatòria de subvencions de 2023, les sol·licituds de les quals podran presentar-se en el termini de 20 dies des de la seua publicació en el BOP; l'avanç de la quarta trobada de la xarxa, previst per a finals del mes de gener; i l'anunci del projecte expositiu ‘100 dones de València’, que impulsarà l'àrea provincial d'Igualtat.

 

Les ajudes que podran sol·licitar tots els ajuntaments adherits a la xarxa inclouran la subvenció de projectes i campanyes relacionades amb la prevenció del consum de prostitució; la formació especialitzada en violència sexual i prevenció de la mateixa dirigida al personal tècnic, polític i de l'àrea de serveis socials de cada consistori; els projectes per a previndre i detectar la violència de gènere en l'àmbit local, la coeducació dirigida a centres educatius i altres mesures contemplades en els plans d'igualtat de les corporacions; i les campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la xacra masclista a través de tríptics, cartells o espais en mitjans audiovisuals, com a promotors o col·laboradors de les mateixes.

 

 

 

 

 

 

Modificat el Dimecres, 14 Desembre 2022 14:51