Bonrepòs i Mirambell, referent en matèria d'eficiència energètica

Dimarts, 30 Novembre 2021 14:53 Escrit per  Publicat en Bonrepòs i Mirambell - VAL Vist 222 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, acompanyat per l'alcaldessa Raquel Ramiro, va assistir ahir a la vesprada a una de les sessions formatives que es duen a terme amb regularitat en el CEIP Mare de Déu del Pilar de Bonrepòs i Mirambell en el marc del programa 50/50, impulsat i subvencionat per la Diputació de València a través de la iniciativa Reacciona.


En la reunió també van ser presents la vicepresidenta de la Diputació de València, diputada de Medi Ambient i regidora de l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, Mª Josep Amigó, el regidor d'Educació, José Manuel Alberich, la regidora de Medi Ambient, Irene Martínez, i l'actual directora i cap d'estudis, Carmen García Cardo.


Bonrepòs i Mirambell és un dels pocs municipis valencians que actualment està duent a terme el programa 50/50, l'objectiu del qual és fomentar l'eficiència energètica i l'ús responsable d'aigua, així com reduir el consum i la factura energètica dels centres educatius i potenciar la participació de tota la comunitat educativa.


Per a això, a l'inici del programa es van triar diversos “ecodelegats”, alumnes i alumnes de cada curs escolar responsables d'assistir a les sessions formatives impartides per AieoLuz i de controlar que es duen a terme tots els objectius marcats en matèria d'eficiència energètica.


Aquestes sessions es realitzen tots els mesos en horari escolar i serveixen, no sols perquè els xiquets i xiquetes aprenguen els diferents hàbits que contribueixen a l'estalvi i a l'ús responsable de l'energia dins de l'escola, sinó perquè transmeten tots els seus coneixements a l'entorn que els envolta.


D'aquesta manera, s'aconsegueix que des de ben xicotets i xicotetes l'alumnat practique aqueixa consciència de la sostenibilitat, de l'ecologia i del respecte pel medi ambient vinculada al seu torn a canvis reals en el dia a dia del centre educatiu i de les cases.

 

L'alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell es va mostrar molt contenta pel bé que està funcionant aquesta iniciativa i va recalcar l'important paper que tenen els xiquets i xiquetes a l'hora de transmetre tot el que aprenen en matèria d'eficiència energètica a les seues llars.


Maria Josep Amigó, diputada de Medi Ambient, va declarar que la Diputació “aposta fermament per l'educació ambiental”. “Pensem que és el que s'ha de fer des de les administracions públiques i el suport que hem trobat tant per part de l'Ajuntament com de la comunitat educativa és importantíssim”.


Vicent Marzà va agrair a l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, a la seua alcaldessa i a l'equip de govern, la seua aposta per projectes com el 50/50 i va dir que espera “poder replicar aquest model i anar més enllà de les comarques de València”. A més, va donar l'enhorabona als xiquets i xiquetes pel treball realitzat.


Per part seua, el regidor d'Educació, José Manuel Alberich, va posar en relleu la importància de dur a terme un projecte educatiu que persegueix l'estalvi energètic i la lluita contra el canvi climàtic.


Irene Martínez va manifestar estar “molt orgullosa que el nostre poble i el nostre col·legi estiga col·laborant en aquest projecte”. “Estic segura que el nostre col·legi, amb ajuda del professorat i sobretot amb els principals participants d'aquest projecte, l'alumnat, millorarà en sostenibilitat”, va concloure.


El conseller, Vicent Marzà, també es va interessar pel projecte educatiu “Expres-art”, que s'està desenvolupant actualment en el centre i té l'objectiu d'ensenyar la llengua castellana sense la utilització de llibre de text i d'una forma molt més motivadora.

 

Informa Nou Horta. Bonrepòs i Mirambell

 

Modificat el Dimarts, 30 Novembre 2021 14:54