Bonrepòs i Mirambell aprova un pressupost de 4 milions d'euros per a 2022

Divendres, 21 Gener 2022 10:48 Escrit per  Publicat en Bonrepòs i Mirambell - VAL Vist 252 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell va aprovar en el ple extraordinari del passat 19 de gener el pressupost per a 2022, que es presenta equilibrat entre ingressos i despeses per un import total de 4.015.943,14 euros.


El pressupost va tirar avant amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Compromís i el vot en contra del PP. També es van aprovar en eixe mateix ple les bases d'execució del pressupost i la plantilla del personal.


Una de les principals novetats d'aquests comptes és l'increment de les dotacions per a la contractació de personal a través dels Programes de Foment d'Ocupació i de la Brigada d'Obres i Serveis, dirigits tots dos a la contractació de persones desocupades.


Els comptes també presenten un increment en la inversió social, en concret de la partida de Benestar Social. Així bé, els programes i ajudes socials augmenten un 25% respecte a 2021.


En aquesta línia, les partides destinades a polítiques per a les persones continuen sent pilars bàsics de l'acció del govern. Per això, enguany també hi ha un increment en polítiques d'Igualtat, passant de 5.000 a 11.000 euros, així com de Protecció contra la violència de Gènere i ajudes a persones sense llar i altres especialment vulnerables, que passen dels 1.000 als 10.000 euros.


Altres partides que també augmenten per a 2022 són les destinades a Joventut, que creix en un 40%, i la de Cultura, que puja un 46%.


Així mateix, es veuran reforçades les partides de caràcter mediambiental que ajuden a construir un Bonrepòs i Mirambell més verd i sostenible, com són les partides d'Agricultura i Medi Ambient, que augmenten un 18%. A més, s'ha creat la partida de Millora de parcs i jardins per 9.000 euros per a continuar renovant i millorant els parcs infantils municipals.


D'altra banda, l'Ajuntament ha aconseguit reduir notablement el seu deute, passant dels 946.000 euros a mitjan 2015 als 135.000 euros amb els quals finalitzarà el 2022. Això suposa una reducció d'un 85% de l'endeutament que, a més, s'ha aconseguit amb els impostos congelats des de 2015.


La regidora d'hisenda, Mª Carmen Laso, va declarar que els comptes municipals per a l'any vinent “són els més justos, socials i sanejats de la història de Bonrepòs i Mirambell”.


“Aquest pressupost que hem aprovat es caracteritza per ajustar-se a la realitat econòmica que viu el nostre municipi en l'actualitat, la qual cosa ens permetrà continuar millorant l'eficiència i la qualitat de la prestació dels serveis públics en benefici de tota la ciutadania”, va sentenciar.


Per part seua, l'alcaldessa Raquel Ramiro va declarar que es tracta d'un pressupost “que contempla importants inversions per al municipi però que també farà front a la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia amb més cobertura social. Uns comptes municipals per a la il·lusió i l'esperança d'un futur millor per a tots i totes”.


Finalment, l'alcaldessa va voler agrair al grup Compromís i a les seues regidores, que van votar a favor, “per aquest acte de responsabilitat i cultura democràtica que ens permetrà aconseguir un poble millor i un major benestar per a tots els veïns i veïnes”.

 

Informa Nou Horta. Bonrepòs i Mirambell

 

Modificat el Divendres, 21 Gener 2022 10:49