“De Carraixet a Bonrepòs i Mirambell”, un llibre que recull els orígens i història del municipi valencià

Dimarts, 26 abril 2022 09:15 Escrit per  Publicat en Bonrepòs i Mirambell - VAL Vist 178 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'auditori de l'ajuntament de Bonrepòs i Mirambell va acollir per fi, després de diversos ajornaments a causa de la pandèmia, la presentació del llibre “De Carraixet a Bonrepòs i Mirambell”, una obra escrita per l'autor local, Vicent Baydal, i l'escriptor Ferran Esquilache.

 

A l'acte van assistir, a més dels seus autors, l'alcaldessa Raquel Ramiro, la presidenta de la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València, M. Josep Amigó, els regidors i regidores de la Corporació, i nombrosos veïns i veïnes del municipi.

 

El llibre tracta sobre els orígens i la història de Bonrepòs i Mirambell, pel que és d'obligada lectura si es volen conéixer en profunditat aquests temes.

 

Així doncs, els seus autors van comptar, durant la presentació, el treball de recerca realitzat per a escriure el llibre: des de l'origen de la localitat de Carraixet en l'època del-Ándalus fins al voltant de 1450, quan es configura Bonrepòs i Mirambell.

 

També van explicar l'evolució del paisatge i urbanisme de la zona al llarg de l'Edat mitjana i l'origen de Mirambell, una moreria rural del segle xv.

 

El llibre, publicat per la Institució Alfons el Magnànim, pot adquirir-se a través de la seua pàgina web.


L'alcaldessa, Raquel Ramiro, va aprofitar l'ocasió per a donar les gràcies per la seua labor a Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim, que no va poder assistir a l'acte. A més, va agrair l'assistència i suport de Mª Josep Amigó, presidenta de la institució.

 

Per part seua, Mª Josep Amigó, va declarar estar “especialment satisfeta de poder presentar per fi, i quasi dos anys després, un llibre molt especial per a mi”.

 

També va agrair a Rosella Antolí, antiga regidora de Cultura, la seua iniciativa per a dur a terme la redacció d'aquest llibre.

 

Els autors Vicent Baydal, natural de Bonrepòs i Mirambell, va estudiar en la Universitat de València i es va doctorar en la Pompeu Fabra de Barcelona, on va desenvolupar una tesi sobre el naixement de la Generalitat Valenciana.

 

“València no s’acaba mai” i ”Els valencians, dones de quan són valencians?” són dos de les seues obres.

 

Fran Esquilache Martí ha sigut professor associat d'Història Medieval en la Universitat Jaume I de Castelló i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és investigador a la Universitat de València i en la de Granada, on desenvolupa un projecte propi.

 

Alguns dels seus treballs més famosos són: “Els constructors de l'Horta de València” i “Origen, evolució i estructura d'una gran horta andalusina entre els segles VII i XII”.

 

Informa Nou Horta. Bonrepòs i Mirambell

 

Modificat el Dimarts, 26 abril 2022 09:16