Bonrepòs i Mirambell acull l'exposició “Aigua Neta” dels premis EMSHI

Dimecres, 11 Mai 2022 13:07 Escrit per  Publicat en Bonrepòs i Mirambell - VAL Vist 83 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Bonrepòs i Mirambell va celebrar ahir a la vesprada l'acte d'inauguració de l'exposició itinerant “Aigua Neta”, que recull els treballs guanyadors i candidatures de la I edició dels premis de Periodisme, Fotografia i Poesia que concedeix l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI).

 

L'objectiu d'aquests premis és posar en valor l'aigua potable, l'accés a aquest recurs tan valuós o la tecnologia i els processos per a obtindre-la.

 

La presidenta de la EMSHI, Elisa Valía, es va desplaçar ahir fins a Bonrepòs i Mirambell per a acompanyar a l'alcaldessa, Raquel Ramiro, i als veïns i veïnes que van assistir a la inauguració.

 

Elisa Valía va manifestar estar “molt satisfeta amb la fantàstica resposta que han tingut els Premis EMSHI” i va felicitar el municipi de Bonrepòs i Mirambell per acollir l'exposició, “ja que la finalitat és divulgativa i es pretén acostar el món de l'aigua a la ciutadania des d'un vessant creatiu”. En opinió de Vàlua “és fonamental que des de les administracions públiques impulsem iniciatives centrades en la protecció del medi ambient i en el consum responsable d'un recurs tan important com és l'aigua”. A més, va animar als veïns i veïnes de Bonrepòs i Mirambell a acostar-se a l'exposició i a participar en la II edició dels Premis EMSHI, a la qual l'entitat donarà màxima difusió una vegada oberta la convocatòria.

 

El jurat especialitzat i independent va decidir atorgar el premi en la categoria de Periodisme a Aitor Sáez Deu Medina pel seu reportatge “El biòleg de Michoacán”; el de Poesia, a Felipe Benítez Reyes, per "Divagació aquàtica"; i el de Fotografia, a Miguel Planells Saurina per “La font”.

 

L'exposició estarà oberta a l'Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell fins al 23 de maig, en l'horari de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h. els dilluns i els dimecres.

 


Durant l'any 2022 s'obrirà la segona convocatòria dels Premis EMSHI, dotats amb 2.000 euros per categoria. Durant la primera edició, la EMSHI va rebre un centenar de candidatures, que ara es poden contemplar en l'exhibició “Aigua neta”.

 

Informa Nou Horta. Bonrepòs i Mirambell 

Modificat el Dimecres, 11 Mai 2022 13:08