Burjassot inicia l’execució dels projectes dels Fons de Cooperació i el Pla d’Inversions

Dijous, 05 Novembre 2020 14:05 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 227 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Burjassot, des de totes les àrees tècniques que el componen, ha dut a terme un important treball al llarg d’aquests mesos preparant diferents projectes per a millorar, en tot allò possible, el municipi amb la realització de diferents obres. Aquestes obres es podran fer efectives gràcies a la subvenció de més de 2 milions d’euros que se li han atorgat al Consistori tant per part de la Diputació de València com per part de la Generalitat.

 

Aquesta subvenció es destinarà a la millora d’instal·lacions municipals com és el cas del propi edifici Consistorial, el Poliesportiu Municipal, el Centre Cultural Tívoli, la Piscina Coberta o els Centres Socials i al desenvolupament del Pla d’Ocupació, que ja s’ha iniciat i que suposa una inversió de 280.000€. Així mateix, també està contemplat el desenvolupament de diferents mesures davant la Covid-19, que es materialitzen en l’ampliació d’ajudes d’emergència per un valor de 50.000€.

 

Des de la Diputació de València, dins del Pla d’Inversions per al binomi 2020/2021, s’ha concedit a l’Ajuntament una subvenció d’1.050.216,60€. Així mateix, també des de la Diputació, en aquest cas amb càrrec als Fons de Cooperació i des de la Generalitat Valenciana, també en relació als Fons de Cooperació, s’han concedit a Burjassot 986.747€ que hauran d’invertir-se abans del 31 de desembre d’enguany. Aquestes quantitats concedides suposen una gran ajuda per a la localitat que podrà dur a terme obres de millora en tot el municipi; obres que ja s’han iniciat en els vestuaris de la Piscina Coberta, en la millora de les lluminàries del camp de futbol del Poliesportiu Municipal o amb la instal·lació de nous punts de recàrrega gratuïta per a cotxes elèctrics.

 

“Aquestes ajudes suposen una gran injecció per al nostre Ajuntament per a poder dur a terme diferents inversions en el nostre municipi. Hem treballat des de totes les àrees municipals pensant en les necessitats que té Burjassot i en com podíem millorar cada zona realitzant alguna actuació i, presentat els projectes a totes dues entitats que ens han concedit una ajuda molt important”, ha assenyalat l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui ha agraït “les ajudes concedides per part tant de la Diputació com de la Generalitat ja que revertiran de manera directa a millorar per a les ciutadanes i els ciutadans de Burjassot”.

 

Gràcies a aquestes ajudes, es procedirà a la substitució de canals i baixants de cobertes del Centre Social Isaac Peral on també es procedirà a la pintura, a la substitució del sòl tècnic i a la renovació dels paràmetres verticals. Es durà a terme també la reposició de les juntes de dilatació de la Plaça Ovidi Montllor i la Plaça de l’Eixereta, la substitució del ràfec de la teulada del Centre Social Vila del Pilar, la instal·lació de panells de les marquesines del Centre Social Bailén i la reforma i renovació de diferents dependències de l’edifici de l’Ajuntament.

 

Així mateix, es procedirà a realitzar els tancaments laterals en dues pistes esportives del Poliesportiu Municipal, la instal·lació de panells metàl·lics en tancaments perimetrals de les pistes multiesportives situades en diferents barris del municipi, s’adequarà a la normativa en matèria de protecció contra incendis la caixa escènica del Centre Cultural Tívoli, es crearà un parc accessible en la Plaça de la Constitució i se substituiran les canals de coberta del Centre Social La Granja.

 

També es contempla el tancament metàl·lic del magatzem de material elèctric de la Brigada Municipal d’Obres i l’adquisició d’equipament, grups electrògens i altres maquinàries, per a aquest mateix servei municipal.

 

Es procedirà a la instal·lació fotovoltaica, inclosos carregadors de vehicles elèctrics, al carrer Mestre Lope, així com la instal·lació de lluminàries LED en el Passeig del Rajolar, carrers Benieu i adjacents, Colón i adjacents, Plaza del Carraixet i carrer Mare de Déu dels Desemparats i adjacents, la instal·lació que cobreix els escocells en el Passeig de Concepción Arenal, la separació de les aigües de les xarxes de pluvials de les fecals del Mercat Municipal l’Almara i el desenvolupament del Pla Urbà d’Actuació Municipal i del Pla d’Asfaltat, que afectarà els carrers Mariana Pineda, Mariano Aser, Bautista Riera, Avinguda de la Il·lustració, Blasco Ibáñez, Isabel La catòlica, Fermín Galán, Lauri Volpi, Llibertat, Santa Teresa, Pablo Iglesias, Av. Ausiàs March, carrer Isaac Peral, Castelló, Primavera, Patriarca, José Carsí, Joaquín Navarro, Carolina Álvarez i Pont Trencat.

 

Amb les ajudes rebudes també es procedirà a adquirir un sistema integrat d’àudio, vídeo i votacions per a la retransmissió del Ple en temps real i la digitalització de les actes, com a mesura Smart city, al subministrament de taquilles en la Piscina Coberta, on també s’està realitzant ja la millora dels seus vestuaris, igual que succeeix amb la millora en les lluminàries del Poliesportiu Municipal, que ja estan en marxa.

 

Les obres d’emergència de “l’Embarronat” de les Sitges, al costat de les de la guarderia municipal situada al carrer Isabel La Catòlica també s’han realitzat amb càrrec a la subvenció rebuda, igual que el desenvolupament del Pla d’Ús de l’Ajuntament o les mesures Covid-19, en aquest cas, també en marxa.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dijous, 05 Novembre 2020 14:06