El Col·legi Joan XXIII de Burjassot viu la seua primera experiència Erasmus+ a Croàcia

Dilluns, 16 Mai 2022 13:07 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 61 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Aquest curs el Col·legi Joan XXIII de Burjassot ha iniciat el seu projecte KA122 en el Programa Erasmus + en secundària i, en el seu desenvolupament, el centre ha viscut la seua primera experiència internacional amb alumnes de 3r d'ESO a Croàcia.

 

Un grup de huit alumnes han tingut l'oportunitat de gaudir d'una experiència educativa diferent i extraordinària amb els alumnes del col·legi Osnovna škola Donji Kraljevec en el comtat de Međimurje (Croàcia).

 

L'experiència, tal com han assenyalat fonts del centre burjassoter, ha sigut possible gràcies als fons europeus del programa Erasmus+, en coordinació amb el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació amb els quals s'ha finançat el projecte KA122 que el centre va presentar en el 2021 “Environmental School Patrol. Improving Our Planet”.

 

La conscienciació mediambiental sobre el canvi climàtic, el reciclatge, la contaminació i la necessitat de millorar la competència interpersonal i social dels nostres alumnes, són els principals objectius europeus treballats en el programa desenvolupat per l'alumnat i el professorat de Burjassot. A més, aquesta experiència també s'ha combinat amb la millora de la competència lingüística en anglés de les alumnes i els alumnes, ja que la llengua anglesa ha sigut la que s'ha utilitzat com a llengua vehicular entre alumnes i professors al llarg dels quatre dies de visita a l'eco-escola rural Osnovna škola Donji Kraljevec.

 

L'alumnat participant en aquesta acció formativa ha desenvolupat jornades de treball, en les quals van realitzar dinàmiques i tallers mediambientals al costat dels alumnes croats i jornades culturals, en les quals han tingut l'oportunitat de conéixer història, cultura, tradicions i folklore dels habitants del comtat de Međimurje visitant el “Ekomuzej Međimurje dolent”, “també destaquem la visita a la ciutat del barroc, Varaždin, antiga capital de Croàcia. El seu increïble castell Stari grad Varaždin, així com els seus voltants, en els quals crida l'atenció la cura i el respecte per la naturalesa.

 

La nostra visita va acabar amb una xicoteta ruta per la capital Zagreb, on visitem la Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetih Stjepana i Ladislava (Catedral de l'Asunción i la Santíssima Verge)”, entre altres punts d'interés.

 

Durant l'estada al país, l'alumnat també va tindre l'oportunitat de visitar l'empresa de Reciclatge PRE-KOM i el Metalska jezgra Čakovec (Metall core), un dels centres tecnològics capdavanters de tota Europa, on els van ensenyar els últims avanços en impressió 3D.

 

“Els nostres alumnes no sols s'han enriquit amb aquesta fabulosa experiència d'internacionalització, obrint les seues ments cap a cultures diferents, sinó que han millorat les seues habilitats lingüístiques i interpersonals en estar acompanyats per alumnat croat de la seua mateixa edat. A més, han pogut experimentar l'ús de la llengua anglesa de manera viva, com a únic instrument de comunicació, compartint gustos i aficions”, segons les mateixes fonts.

 

Des del centre esperen ara poder rebre als seus companys de la Osnovna škola Donji Kraljevec l'any que ve “per a poder retornar-los aquesta meravellosa experiència, acollint-los en el nostre centre i ensenyant-los el nostre municipi, fent-los partícips de la nostra cultura, tradicions i compartint la bellesa del paisatge valencià”.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dilluns, 16 Mai 2022 13:09