Burjassot duplica el pressupost de neteja viària

Dilluns, 05 Setembre 2022 12:14 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 121 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des d’aquesta mateixa setmana, Burjassot compta amb un nou servei de neteja viària i recollida de residus en què s’ha duplicat el nombre d’operaris i s’han millorat les prestacions del servei per a avançar cap a un Burjassot més net i sostenible. Per a la millora en el servei de neteja, l’Ajuntament ha duplicat el seu pressupost, arribant als 4 milions d’euros, suposarà també la renovació dels vehicles de neteja que seran substituïts per maquinària moderna, eficient i no contaminant.

 

Aquesta aposta del Consistori per millorar la neteja viària suposarà també que, diàriament, totes les zones de la població estiguen cobertes en matèria de neteja, millorant ostensiblement l’essència del municipi.

 

Entre les millores, destaca l’ampliació d’operaris de neteja viària, que passen dels actuals 19 a 39 que netejaran, en escombratge manual, tots els barris de Burjassot cada dia de la setmana. Gràcies a aquesta ampliació de la plantilla, es netejaran diàriament tots els barris de la ciutat i quatre operaris es dedicaran en exclusiva a la neteja dels jardins de Burjassot per a millorar també el manteniment de les zones verdes.

 

L’Ajuntament renovarà també els contenidors de residus, apostant per un model més còmode i accessible. Els nous contenidors s’instal·laran en illes de reciclatge, perquè les veïnes i els veïns puguen reciclar els seus residus còmodament i més prop de les seues llars. Una altra novetat és la instal·lació de 200 noves papereres, repartides en tota la ciutat, per a facilitar la neteja viària.

 

Així mateix, es milloraran les prestacions del servei de neteja amb la substitució dels vehicles de neteja actuals per maquinària ecològica i no contaminant amb l’objectiu de millorar la neteja de la ciutat de manera sostenible. Els nous vehicles, que són elèctrics i híbrids, també reduiran la contaminació acústica de la ciutat.

 

L’innovador programa d’ADN caní, a més, ajudarà a protegir el benestar animal i a evitar els excrements abandonats en la via pública. A partir del 12 de setembre, la ciutadania haurà de registrar als seus gossos en el Cens Genètic Caní amb una mostra d’ADN. Aquest registre serà gratuït fins a principis de desembre.

 

L’alcalde de Burjassot Rafa García ha assenyalat, en la presentació del nou servei, “que es marca una fita en el municipi, perquè aconseguim un objectiu que portàvem molt de temps perseguint: incorporar més personal i incorporar maquinària moderna i sostenible amb el medi ambient.” En la presentació, realitzada en la Plaça de l’Ajuntament, l’alcalde ha pogut saludar a la nova plantilla i ha declarat que “estem contents i satisfets perquè els nous treballadors són gent molt compromesa que coneix Burjassot i prompte podrem presumir d’un dels municipis més nets de la Comunitat Valenciana”.

 

Tota la informació sobre les millores del servei es pot consultar en la nova pàgina web Burjassot Limpia, en la pàgina web de l’Ajuntament de Burjassot i en les xarxes socials del servei Burjassot FCC en Instagram i Facebook.

 

El vídeo de la presentació de la campanya pot veure’s en el canal de YouTube de l’Ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dilluns, 05 Setembre 2022 12:15