Burjassot comença la festa patronal en honor a la Mare de Déu de la Cabeza, amb la tradicional Baixada

Dijous, 15 Setembre 2022 12:48 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 79 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Setembre és el mes en què Burjassot celebra la festa en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de la Cabeza. Una festivitat estretament unida, per tradició, història i proximitat en el temps, a la de Sant Miquel Arcàngel, el titular de la parròquia de Burjassot a la qual dona nom, situada en el cor del barri antic de la localitat.

 

Les festes patronals de 2022 en honor a la Mare de Déu començaran, després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia, amb la recuperació d’un acte essencial com és la Baixada de la imatge de la patrona, en solemne processó, des de l’Ermita dels patrons fins a l’Església de Sant Miquel. Després del tret de les salves que anuncien la imminència de la festa, el diumenge 18 a les 20h, la Baixada tindrà lloc, el dilluns 19 de setembre, a continuació de la missa que se celebrarà en l’ermita, a les 19h. La Baixada de la Mare de Déu de la Cabeza està organitzada per la Junta del Novenari 2022 i, com és habitual, a la processó assistiran els representants de la resta de clavaries així com els màxims representants de la comissions falleres de Burjassot.

 

Celebrada la Baixada, del 20 al 28 de setembre, tindrà lloc en la Parròquia de San Miguel la tradicional Novena a la Mare de Déu que començarà, cada dia, a les 19.30h per a celebrar a continuació, la missa. La resta de la programació de les festes en honor a la Mare i San Miguel pot consultar-se en el Llibre de Festes, editat per la clavaria de San Miquel.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dijous, 15 Setembre 2022 12:49