Quasi 1.200 burjassotenses han sol·licitat inscriure als seus peluts dins de la campanya d'ADN caní en els primers 15 dies

Dimecres, 28 Setembre 2022 11:07 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 65 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des de dilluns passat 12 de setembre, dia en què es posava en marxa la campanya de l'ADN caní, 1.169 veïnes i veïns de Burjassot han sol·licitat que els seus peluts formen part del registre municipal, donant-los d'alta en el sistema d'identificació. Conscienciada a contribuir en la reducció de l'abandó d'animals i, al mateix temps, reduir la presència d'excrements en la via pública, la ciutadania de Burjassot ha secundat molt positivament aquesta campanya de l'Ajuntament.

 

“Estem molt contents per la resposta ciutadana a aquesta campanya. Les i els burjassotenses han mostrat, amb els registres realitzats, el seu compromís no sols amb els seus animals de companyia sinó, també, amb el municipi, ja que, amb la campanya d'ADN caní, la reducció dels excrements en la via pública pot arribar al 70%. En aquests moments comptem amb 351 cans registrats ja amb l'ADN”, tal com ha assenyalat l'Alcalde de Burjassot, Rafa García, qui també ha destacat que aquesta campanya “a més, en tindre als animals censats, també ens aporta continuar treballant i conscienciant contra l'abandó animal, una actitud en contra dels animals que, des de Burjassot, rebutgem i denunciem”.

 

De les sol·licituds rebudes, ja s'han entregat 1.068 vals perquè els amos dels cans puguen dirigir-se als veterinaris del municipi que seran els que realitzen la presa de mostres, de manera gratuïta fins al mes de desembre, per a inscriure als gossos en el registre amb les seues dades específiques.

 

Una vegada ja estiga el cens realitzat i el període voluntari d'inscripció finalitzat, la normativa permetrà sancionar a aquelles persones que no retiren els excrements dels seus animals dels espais públics, carrers, places, avingudes, etc. i identificar també de manera aproximada, les zones o àrees en les quals acudisquen animals no identificats en el cens, amb la qual cosa, la labor de vigilància serà molt més efectiva gràcies a les dades que reportaran les anàlisis realitzades.

 

Tota la informació sobre la campanya, les Clíniques Veterinàries que col·laboren en la mateixa o la manera en la qual es realitza la prova d'ADN pot consultar-se en l'apartat específic creat en la web municipal, PUNXANT ACÍ i, per a fer el registre de l'animal pot fer-se PUNXANT ACÍ.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dimecres, 28 Setembre 2022 11:09