El Col·legi Joan XXIII de Burjassot realitza un rodatge accessible i inclusiu per a la I MICE Galápagos 2023

Dimecres, 21 Desembre 2022 09:59 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 84 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En aquests dies, el Col·legi Concertat d'Educació Primària Joan XXIII de Burjassot, al costat del Col·legi Públic d'Educació Especial Miquel Burguera de Sueca està acabant de gravar els audiovisuals educatius i inclusius i accessibles que formen part de la primera fase del projecte Accessible.esTIC; un projecte d'innovació en capacitació digital inclusiva que es desenvolupa en aquests dos centres de la província de València durant el curs 2022/2023.

 

Tal com han assenyalat des del centre, els curtmetratges s'estrenaran en el festival que tindrà lloc de l'11 al 20 de gener del 2023 a les illes de Santa Cruz i Sant Cristòfor a Galápagos.

 

El centre burjassotense està desenvolupant, al costat del centre de Sueca, aquesta nova metodologia de treball en entorns virtuals inclusius i accessibles en l'àrea artística. En ell, més de 50 alumnes/as desenvoluparan recursos educatius inclusius a través de les arts escèniques i audiovisuals.

 

Després de diverses jornades de formació i rodatge en tots dos col·legis, el rodatge s'ha finalitzat amb l'enregistrament de recursos amb croma, stopmotion, àudio descripcions per a l'alumnat amb diversitat visual, subtitulat per a l'alumnat amb diversitat auditiva i pictogrames per a alumnat amb diversitat cognitiva.

 

Aquests curtmetratges seran estrenats durant la I MICE Galápagos en la segona setmana de gener del 2023 per a fomentar la cooperació educativa internacional que la MICE València porta desenvolupant des de fa més d'una dècada.

 

A més, l'alumnat produirà recursos d'accessibilitat per a altres curtmetratges que formaran part de les passades, com és El ultimàtum evolutiu del director valencià Pablo Llorens, doble guanyador d'un Goya i que serà adaptat per primera vegada per a l'ocasió.

 

El festival té com a objectiu fomentar un món més sa i amable per a totes les persones, animals i plantes mitjançant l'educació i el cinema. Oferirà un nou espai de trobada entre escolars, docents, famílies, professionals de la educomunicació, agents culturals i institucions educatives de persones amb i sense discapacitat que fomentarà la creació audiovisual local i l'intercanvi d'experiències educatives internacionals.

 

Entre les activitats proposades per a aquest esdeveniment cultural internacional, destaquen els fòrums educatius amb projeccions de curtmetratges accessibles sobre medi ambient, la formació del professorat, la producció d'un curtmetratge inclusiu i accessible en totes dues illes i la realització de gales de cinema amb la projecció d'audiovisuals i activitats artístiques de grups locals inclusius i de l'economia circular.

 

El projecte està coordinat per Roberto Sintes, productor, educador i especialista en accessibilitat a la comunicació, que va començar les seues activitats l'any 2005 per a posar una rampa a teatres, cinemes i mitjans audiovisuals a les persones amb discapacitat. A partir del 2017 va començar a desenvolupar projectes per Iberoamèrica, en països com l'Equador, Colòmbia o el Perú. Fruit de totes aquestes activitats és com naix la MICE Galápagos que permetrà mostrar el treball d'inclusió valenciana al món.

 

Accessible.esTIC continuarà en 2023 amb la realització d'un curtmetratge a Sueca amb la participació de tot l'alumnat conjunt en el col·legi d'educació especial, la qual cosa suposarà una innovadora experiència pràctica d'inclusió educativa i l'educació digital.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dimecres, 21 Desembre 2022 10:00