Burjassot té ‘raons de pes’ per a promoure el reciclatge de vidre per Nadal

Dimecres, 21 Desembre 2022 14:44 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 153 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l’Ajuntament de Burjassot, ha posat en marxa durant les festes de Nadal la campanya de sensibilització “Tenim Raons de pes”, amb l’objectiu de promoure el reciclatge d’envasos de vidre entre la ciutadania.

 

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 22 de desembre i el 5 de gener, convida a tots els veïns i visitants de la ciutat a reciclar els residus d’envasos de vidre durant aquests dies, ja que són dates amb un augment significatiu de la generació de residus i en les quals es consumeix el 20% dels envasos de vidre que es reciclen en un any. Per al desenvolupament de la campanya, Ecovidrio ha col·locat en la Plaça d’Emilio Castelar (Ajuntament), un contenidor decorat amb la imatge de la campanya en el qual quedarà plasmat a manera d’infografia com contribueix la ciutadania, amb el gest de reciclar envasos de vidre, en la preservació del medi ambient.

 

A més, també es col·locaran distribuït per la ciutat alguns contenidors més amb la imatge de campanya, en el qual es podrà llegir un missatge diferent sobre el reciclatge d’envasos de vidre i la preservació del medi ambient. En concret, aquests contenidors s’instal·laran a la Casa de Cultura i en el Mercat Municipal L’Almara. Així mateix, en els voltants dels contenidors, un educador ambiental informarà els vianants, el dilluns 26 i el dimecres 28 de desembre, sobre els beneficis ambientals del reciclatge d’envasos de vidre i repartirà uns originals marcapàgines amb la imatge de la campanya i amb missatges sobre sostenibilitat.

 

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos, s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació, s’estalvia energia i s’evita el creixement dels abocadors.

 

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2021, els ciutadans de Burjassot van reciclar un total de 370.240 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà o ciutadana va reciclar una mitjana de 9,56 quilograms de vidre. Respecte a la taxa de contenerització, Burjassot se situa amb una mitjana de 300 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 129 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.

 

Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’inici de les seues operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dimecres, 21 Desembre 2022 14:45