Burjassot fomenta la lectura a la Casa de Cultura adherint-se a la campanya “Espera llegint”

Dimarts, 24 Gener 2023 13:31 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 33 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des de l'àrea de cultura i joventut de l'Ajuntament de Burjassot, a través de les Biblioteques Municipals, el municipi s'ha adherit a la campanya “Espera llegint”, posat en marxa per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

 

L'objectiu d'aquesta campanya és posar a la disposició de les persones que estan esperant per a realitzar algun tipus de gestió administrativa, en aquest cas en el Servei d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament, situat a la Casa de Cultura del municipi, llibres breus en valencià, de fàcil lectura per a fomentar l'hàbit lector mentre arriba el seu torn de ser ateses.

 

Una vegada arriba el seu torn d'atenció, les i els usuaris deixen de nou els llibres en l'expositor perquè una altra persona puga gaudir també de la lectura del mateix mentre espera a ser atesa.

 

La “minibiblioteca” està formada per un expositor, dissenyat per la il·lustradora valenciana Alba López Soler; onze llibres de la col·lecció “Llegir en valencià”; una guia pràctica amb activitats i consells; fullets explicatius per a les i els usuaris sobre el funcionament de la campanya, així com assenyaladors o punts de lectura.

 

En cada expositor es poden trobar relats breus, escrits per escriptors i escriptores valencians, amb il·lustracions de coberta elaborades per professionals de la il·lustració, també valencians.

 

La col·lecció de llibres “Llegir en valencià” va dirigida tant a lectors que ja estan acostumats a llegir com als qui s'inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contenen característiques tècniques específiques que faciliten la comprensió lectora dels textos: un vocabulari senzill, lletra gran i un interlineat generós.

Modificat el Dimarts, 24 Gener 2023 13:32