As Bestas i Cinco lobitos, triomfadores en els Premis Goya, directes a la sala del cinema Tívoli

Dijous, 16 Febrer 2023 10:36 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 60 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

As Bestas i Cinco lobitos. Nou Goyas una i tres Goyas l'altra els avalen i amb tremenda i recent carta de presentació arriben a la sala fosca del cinema Tívoli de Burjassot que, el cap de setmana del 17 i del 19 de febrer (el 18 no hi ha programació de cinema per la programació de Falles) se centra en els més prestigiosos guardons de la cinematografia espanyola.

La nit del passat dissabte 11 de febrer, el Palau de Congressos de Sevilla acollia a tota la gran família de la cinematografia espanyola per a celebrar una bona collita de cinema espanyol, la de 2022, en el marc de la celebració de la 37 edició dels Premis Goya. Amb l'omnipresent record al cineasta Carlos Saura, mort un dia, abans, el bust de Goya es rendia als peus de ‘As Bestas’, la pel·lícula de Rodrigo Sorogoyen que va aconseguir un total de nou estatuetes (millor pel·lícula, millor director, millor actor protagonista i millor actor de repartiment, millor guió original, millor so, millor so, millor direcció de fotografia i millor música original).

I de la glòria de Sevilla a Burjassot. As Bestas es projectarà al cinema Tívoli el divendres 17, a les 22.30 h i el diumenge 19 de febrer, a les 19. 30h. Amb la direcció de Sorogoyen i el protagonisme compartit entre Denis Menochet, Luis Zahera i Marina Foïs, el thriller rural i pertorbador hispanofrancés està ambientat en un llogaret de la Galícia més profunda i rural. Allí, una parella francesa s'instal·la amb la idea de la idea de portar una vida tranquil·la, molt connectada amb la naturalesa. Però la seua presència crearà polèmica i despertarà hostilitat, fins i tot violència, sobretot amb dos germans del llogaret que tenen altres plans respecte als terrenys de la zona.

Molt reivindicada per la crítica i mereixedora de tres Goya, arriba també al cinema Tívoli la pel·lícula Cinco lobitos, que tindrà les seues projeccions el divendres 17, a les 19.30 h i el diumenge 19 de febrer, a les 16.30 h. Dirigida per la cineasta basca Alauda Ruiz d'Azúa (Goya a millor directora novella) i protagonitzada per Laia Costa (Goya a millor actriu protagonista), Susi Sánchez (Goya a millor actriu de repartiment), la pel·lícula aprofundeix en un tema com és la maternitat d'una dona primeriza, combinat amb molts altres com són la inestabilitat i la precarietat laboral, la dificultat en la conciliació, la relació entre mares i filles i les diferències i similituds en la criança, la perspectiva de gènere, la malaltia i les cures.


Les entrades per a gaudir de totes dues pel·lícules té un preu únic de 4 euros i es poden adquirir telemàticament en aquest ENLLAÇ o en la pàgina web del cinema Tívoli. També es poden adquirir presencialment, en la taquilla del Tívoli des de mitja hora abans de l'inici de cada projecció. Les pròximes pel·lícules que arribaran al cinema Tívoli, el diumenge 26 de febrer, són El que sabem (versió original en valencià) i la reposició d'Astérix i Obélix: el regne mitjà.

Modificat el Dijous, 16 Febrer 2023 10:36