Constituït el primer Consell de Lectura del Puig

Divendres, 15 Desembre 2017 09:20 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 631 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El passat dimecres 13 de desembre va constituir-se el primer Consell de Lectura del Puig de Santa Maria, un organisme obert i participatiu que té per objectiu promoure la lectura i la passió per les lletres.

La reunió constitutiva va celebrar-se en una assemblea oberta en el Saló de Plenaris de l’Ajuntament i va ser conduïda per la coordinadora del projecte de Ciutats Lectores Marual Val Canós, que va dibuixar els objectius del programa i va proposar les primeres línies de treball del Consell. 

També van participar com a membres constitius el regidor de Cultura Marc Oriola i el gerent del centre cultural La Marina Paco Orts, així com representants de la comunitat educativa, les associacions culturals, el món editorial, la biblioteca i persones que, a títol individual, els apassionen els llibres i volen promoure la lectura en el poble. En este sentit, tal i com va remarcar Val Canós, “la composició del Consell és oberta a totes les persones que vulguen incorporar-se en qualsevol moment”.

Durant els seus primers mesosde treball, el Consell realitzarà un diagnòstic de la situació en què es troba la lectura en El Puig, “un poble que compta amb una gran tradició literària i de realització de grans esdeveniments literaris”, segons va reconèixer Val Canós.

Precisament, la constitució del Consell va tindre lloc en el marc de la setena edició del Festival Gutenberg que se celebra entre el 13 i 17 de desembre. Este esdeveniment literari  té lloc amb motiu de la presència del Museu de la Imprenta en el municipi, considerat el segon més important del món.

El regidor Marc Oriola va assenyalar que “iniciatives com esta són fonamentals per dinamitzar la vida cultural d’un poble”.

El Consell de Lectura del Puig naix a partir de l’adhesió de la regidoria de Cultura al projecte de Ciutat Lectora de la Diputació de València i està inserit dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat Valenciana.

Informa Nou Horta. Comarca

Modificat el Dilluns, 08 Gener 2018 14:01