El Puig ofereix una segona oportunitat a joves entre 16 i 21 anys sense formació

Divendres, 19 Gener 2018 13:44 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 618 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El programa "Jove Oportunitat" està finançat pel Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil i compta amb pedagogs i professionals experts en coaching que ajudaran a joves i adolescents a descobrir el seu camí per millorar la seva qualificació i accedir a una ocupació de qualitat i sostenible en el temps.

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament del Puig ha iniciat la posada en marxa d'un programa de tallers d'assessorament i motivació perquè joves que hagen abandonat els estudis sense completar ni el Batxillerat ni una FP de Grau Mitjà puguen trobar el seu camí i millorar les seues opcions de futur.

El programa Joves Oportunitat (JOOP), l'execució del qual s'iniciarà el pròxim 13 de febrer de 2018, està finançat pel Fons Social Europeu-Iniciativa d'Ocupació Juvenil i compta amb pedagogs i professionals experts en el coaching de joves i adolescents.

Els tallers estan coordinats per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i ofereixen una eina perquè joves de 16 a 21 anys, amb baix nivell de formació i sense feina, potser desmotivats i sense una idea clara de com eixir d'aquesta situació , reben assessorament i orientació (coaching), en grup i també de manera individualitzada. És una intervenció ràpida, de quatre mesos, i de xoc que pretén aportar un canvi a la manera en què s'enfronten a la realitat: personal, social i laboral.

L'objectiu és oferir un enfocament integral. Cada jove participant reflexionarà sobre el seu projecte de vida i, a continuació, ha de definir el seu projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat a seguir des del dia següent al seu pas pel taller. Un camí que els portarà a assolir els seus objectius vitals i professionals.

Les experiències d'aquest programa en altres ajuntaments de la nostra comunitat ha estat molt reeixida, amb una metodologia innovadora i diferent al que estan acostumats. Ha servit de revulsiu perquè aquests joves definisquen els seus objectius vitals, laborals i educatius. Es pretén que cada participant puga descobrir el seu camí per millorar la seua qualificació i que això li permeta accedir a una ocupació de qualitat i sostenible en el temps.

La formació durarà quatre mesos i tindrà lloc a l'Espai Jove de la localitat. Durant aquest període seran moltes les accions que realitzaran com tallers i dinàmiques individuals i grupals, visites a més de 20 empreses per conèixer diferents àmbits professionals, excursions i eixida a un alberg per a conèixer a altres joves JOOP.

El programa és totalment gratuït per a les persones que hi participen, tot i que el nombre de places és limitat. Durant aquestes tres setmanes l'Espai Jove realitzarà entrevistes als joves interessats per realitzar una baremació i seleccionarà els participants finals.

 

Informa Nou Horta. El Puig