La Vetlada Literària de Sant Pere referma el compromís del Puig amb les lletres

Dilluns, 29 Gener 2018 11:20 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 771 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El passat divendres 26 de gener va celebrar-se la Vetlada Literària del Puig de Santa Maria, on es donaren a conèixer els guanyadors dels 26 Premis Conte de Narrativa en valencià i en castellà, la 24 Beca d’Investigació i els 13 Premis Dragó del Puig.

El premi Conte de narrativa curta en valencià va ser per a “Pere, Pax i Caravàning” de Jordi Boladeras Sancho (Sant Viçenc dels Horts) i el de castellà per a “Si me ves rodear los cipreses” de Miguel Paz Cabanas (León).

L’accèssit en valencià va recaure en  “Contundència” de José Luis Martínez Rubio (Barcelona) mentre que el de castellà va ser per a “Teselas de Pedernal” de José Agustín Blanco Redondo (Valdepeñas).

La Beca d’Investigació que l’Ajuntament otorga cada any a un projecte sobre el municipi ha sigut per a la proposta “El Puig, un siglo de música, el documental” de Mònica Martí Ruiz i Berta del Río Alcalá, un treball audiovisual centrat en els més de cent anys d’història de la Unió Musical Santa Maria del Puig.

Els Premis Dragó del Puig van recaure en la millor narració de Primària per al conte titulat “Un hombre y su destino” d’Olga Albiol Martí, i en la de Secundària per a “Sé Feliz” de Carlos Izquierdo Gil.

“La vetlada és una cita per a la creació i la literatura que, com demostren el número d’originals enviats i la seua qualitat literària, s’està convertint en tot un referent en el món de la narrativa curta”, assenyala el regidor de Cultura Marc Oriola.

Enguany ha augmentat el número originals enviats tant des de la Comunitat Valenciana com d’altres indrets d’Espanya, sent 56 les obres acceptades pel jurat per al Premis Conte i 36 les dels Premis Dragó.

La Vetlada Literària inaugura els actes dels festejos en honor a Sant Pere, patró de la localitat. “No és casual que El Puig porte més de vint-i-cinc anys obrint una de les seues festes més volgudes amb una nit dedicada a les lletres”, indica Oriola. “És una mostra més del compromís que té un poble històric i modern com el nostre amb la literatura”.

Informa Nou Horta. El Puig

Modificat el Dilluns, 29 Gener 2018 11:30