El Puig celebra un Sant Pere centrat en les calderes i el cant d’estil

Dilluns, 05 Febrer 2018 13:46 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 618 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La plutja no va impedir que el passat diumenge 4 de febrer El Puig de Santa Maria visquera amb plenitud la festa en honor al seu patró Sant Pere Nolasc. Milers de persones van aplegar-se al poble per viure la fira i emportar-se una de les  7.000 racions d’olla de Sant Pere que els clavaris de Sant Pere repartiren seguint la tradició. 

El vicepresident segon de la Diputació de València i alcalde de Faura Toni Gaspar, va acompanyar l’alcaldessa Luisa Salvador i la resta de la corporació local durant els actes amb motiu de la festivitat.

Pel matí va tindre lloc una emotiva cercavila de cant d’estil en què músics, cantants, versadors i públic sortejaren el fred i l’aigua demostrant la qualitat artística i la gran afició que hi ha a la localitat, considerada com una de les places més importants de la música tradicional valenciana.

La missa en honor al patró del Puig va ser oficiada pel bisbe auxiliar de Moçambic, el pare mercedari Alberto Vera, qui va agraïr l’aigua com una benedicció a la vegada que amb un somriure li demanava a Sant Pere que “en un dia com hui no ens beneïsca tant”.

La celebració de la festa de Sant Pere coincideix amb el dia del patró del poble, cada darrer diumenge de gener, però enguany ha hagut d’ajornar-se una setmana a causa del temporal.  La celebració de la festa de Sant Pere coincideix amb el dia del patró del poble, l'últim diumenge de gener, però enguany ha hagut d’ajornar-se una setmana a causa del temporal. Finalment les calderes han fumejat i el poble ha pogut celebrar una de les seues festivitats més entranyables.

Informa Nou Horta. El Puig

Modificat el Dilluns, 05 Febrer 2018 13:50